Chiar dacă vremea nu mai este frumoasă, în inima pasionatului de grătare arde jăraticul pasiunii sale supreme…grătarul, mereu în căutare de noi rețete de baiț și sosuri potrivite pentru orice tip de carne. Secretul cărnii gustoase la grătar este marinada, baia de condimente și timpul de marinare. Pregătește din timp carnea ta preferată pentru grătar.
Pentru rețeta de cotlet tomahawk am folosit următoarele condimente:
Sare, piper, un pahar de vin alb sec, boia afumată, cimbrișor, 150 g. pastă de ardei dulce, zahăr brun, 5 căței de usturoi striviți, 50 ml sos soia, câteva crenguțe de rozmarin. Cu amestecul obținut, ungem bine cotletele și le lăsam în același vas acoperite, la frigider 12 ore, apoi așezăm cotletele pe grătarul încins.
Am folosit ca și garnitură, câteva legume proaspete, gătite tot la grătar. Am făcut un sos delicios și aromat din roșii coapte pe grătar, cu usturoi, sare și piper. Am curățat roșiile de coajă și le-am făcut piure cu o furculiță. Am adăugat mujdei de usturoi, sare si piper.
Păstrează o clipă, doar pentru tine. Cu respect … Chef Bogdan Corduneanu
Chiar dacă vremea nu mai este frumoasă, în inima pasionatului de grătare arde jăraticul pasiunii sale supreme…grătarul, mereu în căutare de noi rețete de baiț și sosuri potrivite pentru orice tip de carne. Secretul cărnii gustoase la grătar este marinada, baia de condimente și timpul de marinare. Pregătește din timp carnea ta preferată pentru grătar.
Pentru rețeta de cotlet tomahawk am folosit următoarele condimente:
Sare, piper, un pahar de vin alb sec, boia afumată, cimbrișor, 150 g. pastă de ardei dulce, zahăr brun, 5 căței de usturoi striviți, 50 ml sos soia, câteva crenguțe de rozmarin. Cu amestecul obținut, ungem bine cotletele și le lăsam în același vas acoperite, la frigider 12 ore, apoi așezăm cotletele pe grătarul încins.
Am folosit ca și garnitură, câteva legume proaspete, gătite tot la grătar. Am făcut un sos delicios și aromat din roșii coapte pe grătar, cu usturoi, sare și piper. Am curățat roșiile de coajă și le-am făcut piure cu o furculiță. Am adăugat mujdei de usturoi, sare si piper.
Păstrează o clipă, doar pentru tine. Cu respect … Chef Bogdan Corduneanu
































































































































