Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ghidul Banatului

REȚETA SĂPTĂMÂNII – Cum se gătește cotlet de porc tomahawk

Chiar dacă vremea nu mai este frumoasă, în inima pasionatului de grătare arde jăraticul pasiunii sale supreme…grătarul, mereu în căutare de noi rețete de baiț și sosuri potrivite pentru orice tip de carne. Secretul cărnii gustoase la grătar este marinada, baia de condimente și timpul de marinare. Pregătește din timp carnea ta preferată pentru grătar.

 

Pentru rețeta de cotlet tomahawk am folosit următoarele condimente:

Sare, piper, un pahar de vin alb sec, boia afumată, cimbrișor, 150 g. pastă de ardei dulce, zahăr brun, 5 căței de usturoi striviți, 50 ml sos soia, câteva crenguțe de rozmarin. Cu amestecul obținut, ungem bine cotletele și le lăsam în același vas acoperite, la frigider 12 ore, apoi așezăm cotletele pe grătarul încins.

Am folosit ca și garnitură, câteva legume proaspete, gătite tot la grătar. Am făcut un sos delicios și aromat din roșii coapte pe grătar, cu usturoi, sare și piper. Am curățat roșiile de coajă și le-am făcut piure cu o furculiță. Am adăugat mujdei de usturoi, sare si piper.

 

Păstrează o clipă, doar pentru tine. Cu respect … Chef Bogdan Corduneanu

Chiar dacă vremea nu mai este frumoasă, în inima pasionatului de grătare arde jăraticul pasiunii sale supreme…grătarul, mereu în căutare de noi rețete de baiț și sosuri potrivite pentru orice tip de carne. Secretul cărnii gustoase la grătar este marinada, baia de condimente și timpul de marinare. Pregătește din timp carnea ta preferată pentru grătar.

 

Pentru rețeta de cotlet tomahawk am folosit următoarele condimente:

Sare, piper, un pahar de vin alb sec, boia afumată, cimbrișor, 150 g. pastă de ardei dulce, zahăr brun, 5 căței de usturoi striviți, 50 ml sos soia, câteva crenguțe de rozmarin. Cu amestecul obținut, ungem bine cotletele și le lăsam în același vas acoperite, la frigider 12 ore, apoi așezăm cotletele pe grătarul încins.

Am folosit ca și garnitură, câteva legume proaspete, gătite tot la grătar. Am făcut un sos delicios și aromat din roșii coapte pe grătar, cu usturoi, sare și piper. Am curățat roșiile de coajă și le-am făcut piure cu o furculiță. Am adăugat mujdei de usturoi, sare si piper.

 

Păstrează o clipă, doar pentru tine. Cu respect … Chef Bogdan Corduneanu

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

CULINARA

Te invit într-o călătorie în universul BEEFmania — acolo unde gustul intens al cărnii se împleteşte cu spectacolul live de gătit, arome spectaculoase și...

Administrație

Primarul municipiului Lugoj, Călin Dobra, a marcat împlinirea unui an de la preluarea mandatului și șase luni de la aprobarea bugetului pe 2025 printr-o...

Sport

Sportivii clubului CSM Lugoj au obținut rezultate remarcabile la Campionatul European WUKF desfășurat la Riga, în Letonia, revenind acasă cu un total impresionant de...

Social

În preajma Zilei Morților, tot mai mulți lugojeni se plâng că, după ce își împodobesc mormintele celor dragi cu flori, acestea dispar peste noapte....