După cum se știe, echipa de volei feminin A CSM Lugoj a obținut cea mai mare performanță sportive din istoria orașului, după un sezon încheiat cu două medalii de aur (Supercupa și Cupa României), un argint european (finala European CEV Challenge Cup) și un bronz în Campionatul Național.
Era firesc ca, după o asemenea prestație, care a făcut cinste sportului lugojean, echipa și clubul să se bucure de o susținere unanimă.
Din păcate, realitatea ”din teren” este alta. La antrenamentele de seară, echipierele CSM au găsit panoul electric închis cu lacătul.
Claudiu Alexandru Buciu, primarul ales al urbei, și-a exprimat atitudinea pe rețelele de socializare.
”Directorul CSS Lugoj, numit director fără concurs… pe criterii știute doar de cei care-i tot prelungesc mandatele, respectiv Domnul Moatăr, refuză să permită echipei de volei a CSM Lugoj să folosească iluminatul sălii de sport I.K. Ghermănescu, pentru a desfășura antrenamentele de seară. Municipiul Lugoj a investit mereu în această sală, însă CSS Lugoj, prin acest individ, nu face decât să boicoteze prin orice mijloace activitatea și performanțele obținute de CSM Lugoj în ultimii ani. Municipiul Lugoj susține, doar din bugetul local, singura echipă din Banat care a adus aici o finală de cupă europeană în ultimii ani. Facem apel la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș să ia măsurile necesare pentru oprirea acestei situații, în cel mai scurt timp, respectiv până la următorul antrenament al echipei de volei”, a postat Buciu pe pagina personală de facebook, făcând apel către conducerea IȘJ Timiș să numească în funcția de director al CSS Lugoj ”un iubitor al sportului Lugojean, iar nu un gropar al acestuia”.
Menționăm că Clubul Sportiv Școlar nu este al Municipiului Lugoj, ci se află în subordinea Inspectoratului Școlar Județean.
Claudiu Buciu: Nu este firesc să închizi cu lacătul accesul la întrerupătoarele iluminatului sălii
Buciu subliniază că, în condițiile în care Primăria a investit miliarde în acoperiș, schimbare de scaune etc., CSS nici utilitățile nu le poate plăti: ”Conform contractului de administrare a sălii, CSȘ s-a obligat să plătească toate utilitățile. Anul trecut, din cauza creșterii neașteptate a prețurilor la energie, am decis să-i ajutăm lunar cu o sumă de bani, din bugetul local. I-am susținut întotdeauna, CSȘ fiind chiar în situația de a-i fi tăiat gazul sau curentul, din cauza proastei administrări. Acum însă prețurile au revenit la normal. Și CSȘ, pentru că folosește gratuit sala, ar trebui să-și respecte contractul de administrare și nu să cerșească bani. Noi am făcut toate reparațiile acolo, inclusiv am refăcut integral acoperișul anul trecut pentru că ploua în sală. În anii trecuți acest individ nu dădea drumul nici măcar la căldură în timpul antrenamentelor… Credem că ajunge. Nu este firesc să închizi cu lacătul accesul la întrerupătoarele iluminatului sălii”.
El asigură că ”din momentul în care sala va reveni în administrarea Municipiului Lugoj (în curând), nu vor mai exista aceste probleme”.
Simion Moatăr: Lucrurile puteau fi rezolvate prin dialog, pe cale amiabilă
În replică, profesorul Simion Moatăr spune că ”mă doare faptul că, după o viață dedicată sportului, cu performanțe naționale și internaționale, sunt numit gropar al sportului lugojean. Să lămurim lucrurile: Sala IK Ghermănescu este în patrimoniul Ministerului Educației și noi suntem bugetați de acesta. Avem un protocol de colaborare pe un an de zile, de la 1 septembrie până la 31 august, încheiat între CSS și CSM Lugoj, prin care ei se obligă să-și achite cheltuielile lor. Pe lunile mai, iunie și iulie, acesta nu a fost onorat de către CSM cu cheltuilele care includ și celelalte luni, pentru că am convenit să facem o medie. În lunile de iarnă, am avut facturi mari la curent, gaz, apă și salubritate. De exemplu, în ianuarie, am avut 16.000 de lei buget de la minister și factura venită din decembrie, pe ianuarie, a fost de vreo 27.000 de lei”.
Directorul CSS spune că era de preferat ca lucrurile să fie rezolvate pe cale amiabilă, așa cum este de altfel stipulat în protocolul amintit. Însă din păcate atitudinea acestuia lovește direct în echipa reprezentativă a orașului, care cu siguranță ar merita mai mult respect și să nu fie lăsată în întuneric.
Asta pentru că dacă echipa de volei a CSM Lugoj nu exista, sala de sport ar fi fost în condiții jalnice, pentru că CSȘ Lugoj și implicit Inspectoratul Școlar nu au investit nimic în reabilitarea sălii. Nici în 2010 când a fost reabilitată total, nici pe parcurs, când afost montată o suprafață de joc de câteva zeci de mii de euro (pe care joacă și echipele CSȘ Lugoj), schimbate scaunele sau reparat acoperișul. Lucruri care ar compensa lipsa contribuției la plata utilităților, utilități ce ar trebui asigurate prin Inspectorat, în urma unui management competent.
Curios este că deși afirmă că are toată deschiderea pentru rezolvarea subiectului pe cale amiabilă, au existat opinii că una dintre soluțiile propuse de directorul CSȘ a fost plecarea din sală a echipei de volei…
No comment!
Update: Directorul CSȘ Lugoj, prof. Simion Moatăr a ținut să contrazică ultima afirmație apărută în acest articol, menționând că nu a declarat niciodată ca soluție plecarea echipei de volei a CSM Lugoj din sala I.K. Ghermănescu.
sursa: redesteptarea.ro
