Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Politică

Negocieri PSD-PNL fără rezultat în privinţa datei alegerilor prezidenţiale

Ședința de astăzi a coaliției, care a vizat stabilirea calendarului pentru alegerile prezidențiale, s-a încheiat fără niciun rezultat, după câteva ore de negocieri intense.

PSD și PNL au propuneri diferite pentru organizarea acestui scrutin, iar după întâlnire au făcut declarații de presă separat. Social-democrații și-ar dori o variantă cu primul tur în luna septembrie, în timp ce liberalii vor în noiembrie.

CTEȘTE ȘI: Ziua Drapelului Național, sărbătorită miercuri, 26 iunie, aduce restricții în trafic la Timișoara.

PSD a cerut ministrului liberal de Interne, Cătălin Predoiu, ca până vineri să discute în interiorul PNL și să pună pe ordinea de zi a ședinței de guvern actul normativ cu data de 15 sau cu cea de 29 septembrie.

Decoratiuni Gradina si Terasa din Ciment Magazin Big Mag

„Ministrul Predoiu, împreună cu Partidul Național Liberal vor face ceea ce au promis să facă: să avem alegerile în septembrie. Înțeleg situația dificilă în care este pus domnul Predoiu în acest moment din partea colegilor săi, domnul Predoiu fiind un om de cuvânt, ca mulți dintre colegii Partidului Național Liberal, și cred că vineri această situație se va rezolva într-o direcție pe care am negociat-o și votat-o”, a anunţat Lucian Romașcanu, senator, purtător de cuvânt al PSD.

PNL, însă, nu renunță la ideea de a se organiza alegerile prezidențiale la termen, adică în luna noiembrie. Prim-vicepreședintele Rareș Bogdan spune că înțelegerea din luna martie cu PSD nu mai este valabilă.

„Practic, înțelegerea avută în luna martie a căzut și credem extrem de serios că aceste alegeri trebuiesc organizate la termenul constituțional, în luna noiembrie”, a spus Rareș Bogdan.

El a mai amintit că ministrul de Interne se va întoarce, joi, din Austria și va analiza în interiorul partidului ce răspuns va da PSD-ului.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...