Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Administrație

Consilierii la raport! Își depun rapoartele de activitate

Consilierii locali au început să-și depună rapoartele de activitate pe anul trecut. Primul la raport a fost Iosif Crăciunescu, liderul și decanul de vârstă al consilierilor PSD, care a depus documentul respectiv în data de 7 martie.



L-au urmat Mihai Agache (PNL) – 13 martie, Costel Vieru (PNL) – 14 martie, Ioan Câmpean (PNL) – 14 martie și Daniela Țepeș Paleu (USR) – 18 martie.

Aceasta din urmă a propus cele mai multe amendamente. De exemplu, la contractul pentru colectarea deșeurilor, a propus eliminarea articolului care prevedea sancționarea consumatorilor prin dublarea tarifului, având în vedere că nu erau create condiții pentru legalitatea acestei prevederi. Amendamentul a fost aprobat.

Consiliera USR a votat contra fuziunii prin absorbție între Societatea de Apă – Canal Lugoj SRL și Societatea de Transport Local Lugoj SRL, considerând că nu există nici un argument transparent în acest demers. Proiectul fuziunii între cele două societăți a fost resins la vot. În fine, Daniela Țepeș Paleu s-a opus prin vot la contractarea unui împrumut extern de 72.576.760 lei, considerând că ”este consecința unei gestionări deficitare a fondurilor locale și a proiectelor în derulare”.



Consilierii enumerați au fost și cei mai consecvenți în ceea ce privește prezența, participând la toate ședințele, atât fizic, cât și online.

De remarcat faptul că, spre deosebire de componența inițială a Consiliului local, două consiliere de la PNL (Nicoleta Mărșăvină și Flavia Lorena Cut) au trecut în perioada preelectorală la altă formațiune politică.

Viceprimarul Lugojului Adrian Serendan sublinia în ultima ședință a anului 2023 că ”au trecut în total 377 de proiecte de hotărâri, cu tot cu cele de astăzi, deci o medie lunară de 31,4. Am avut un număr record de ședințe, cu un total de 43 de ședințe de consiliu, extraordinare, de îndată, inclusiv cele 12 ședințe ordinare, lunare. Avem o sumă totală de 200 milioane de lei absorbită de diverse fonduri. Eu vă urez ca, la anul, să fim sănătoși și să transpunem în practică tot ce s-a votat până acum”.

Este o urare la ordinea zilei.


sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș. Cel mai vestic oraș...

Concerte și Spectacole

Sub motto-ul: „Uniți în diversitate”, Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează un concert, unde sunt așteptați soliștii români Nico, Cezar Ouatu și artista...

Știri

Un bărbat de 75 de ani, care a traversat strada prin loc marcat, dar pe culoarea roşie a semaforului, în Timişoara, a fost lovit...

De Vizitat

O nouă taxă de cazare adoptată de guvernul elen a intrat în vigoare luna aceasta, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de...