Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Administrație

Ambulatoriu nou la Făget! Cabinet deschis în specializarea Diabet, nutriție și boli metabolice

Spitalul Orășenesc Făget îşi va deschide la începutul lunii viitoare secția de diabet, nutriție și boli metabolice, urmând să scoată la concurs şi o serie de posturi pentru medici noi.

Începând cu data de 1 iunie 2023, Spitalul Orășenesc Făget vine în întâmpinarea nevoilor pacienților cu un nou cabinet de ambulatoriu în specialitatea Diabet, nutriție și boli metabolice.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Dr. Oana Radu este medic specialist și va oferi servicii medicale în ambulatoriul de specialitate de luni până vineri, între orele 8.00 și 15.00. Prin angajarea acestui medic, conducerea unității a reușit să rezolve o problemă care trena de mai multă vreme, și anume prioritatea de a oferi servicii medicale de specialitate bolnavilor de diabet, dar și de a iniția diverse programe raportate la creșterea incidenței diabetului și a obezității în rândul pacienților, atât adulți, cât și copii.

Mobilier Casa si Gradina din BetonDe asemenea, a fost cooptat în echipă și un medic specialist de igienă, care va sprijini colectivul medical, pe linie de management al calității serviciilor medicale.

”Întrucât prin OUG nr. 34/2023 s-a dispus suspendarea tuturor concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante, am transmis către Ministerul Sănătății solicitare de sprijinire în scopul demarării procedurilor de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante de personal medical și nemedical”, spune Elena Stamurean, manager al Spitalului Orășenesc din Făget.

În principal, spitalul are nevoie de medic radiolog, medic infecționist, medic pediatru, medic medicină internă și medic urolog. Conducerea speră că și această problemă se va rezolva în curând și medici din specialitățile men­ționate deja își vor arăta intenția de a colabora cu spitalul făgețean, pe termen lung.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Peste 3,5 milioane, pentru sănătate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a informat, în data de 19 mai, adminis­tra­ția locală din Făget că proiectul depus pentru Spitalul Orășenesc a fost acceptat spre finanțare. Acesta are o valoare 18.580.381 lei, iar banii vor fi alocați prin Planul Național de Reziliență și Redresare.

”Am câștigat încă un proiect de amploare. Are o valoare de peste 18 milioane lei. Felicit echipa mixtă formată din angajați ai Primăriei și Spitalului Făget, coordonate de domnul Silviu Dumitrescu și mulțumesc tuturor colaboratorilor. Proiectul se alătură celorlalte atrase în ultimul timp, care vizează investiții în domeniul medical, infrastructură și învățământ. Este vorba de investiții de multe milioane, care vor continua să dezvolte în continuare urbea în care trăim”, ne-a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului.

Fondurile sunt destinate achiziției de materiale și echipamente care să reducă riscul de infecții nosocomiale din Spitalul Orășenesc.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

sursa: redesteptarea.ro

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/
Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

AUDIO & VIDEO

Lavinia Călina a devenit un reper în literatura de fantezie și SF românească. De 10 ani, Lavinia ne poartă prin lumile ei fantastice, apocaliptice...

Știri

Noile cărți de identitate electronice nu pot fi emise pentru că Serviciile de Evidență a Populației nu au primit echipamentele necesare. Documentele, care vor...

Social

La finele săptămânii trecute, în zilele de 15 și 16 septembrie, Asociația Free Amely 2007 a organizat o campanie de sterilizare gratuită a câinilor...

Cultură

În prima săptămână de la punerea în vânzare a biletelor, oamenii fie au cumpărat un bilet, fie s-au rezervat intervale orare de vizitare pentru...