Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Sărbători cu jumări bănățene

Jumările sunt acel fel de mâncare ce nu poate lipsi de pe mesele de sărbători în Banat. Sunt printre oameni de când lumea, făcând deliciul atât al maeștrilor bucătari, cât și al copiilor, care de mici sunt învățați să recunoască o jumară bună, cărnoasă și crocantă, de una moale și uleioasă, pe care nimeni nu își dorește să o guste, conform, ghidulbanatului.ro.

 

 

În Banat, jumările de calitate au un secret care cu greu mai poate fi împlinit în zilele noastre: carnea de porc crescut la curte. Sacrificat prin metode tradiționale, hrănit cu lături din resturi vegetale de grădină. Dacă nu puteți sacrifica un porc de ignat, o idee bună ar fi să cumpărați slănina necesară pentru jumări de la țărani, sau de la o măcelărie specializată.

Ingrediente pentru jumări bănățene

– între 2-3 kilograme de slănină crudă de porc, partea de pe burta porcului, tăiată cu un strat subțire de carne deasupra…….

Amănunte pe: ghidulbanatului.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Politică

Avocata Elena Viorica Danciu este opțiunea Partidului Național Conservator Român la fotoliul de primar al municipiului Lugoj. Candidatura sa a fost lansată în cadrul...

Cultură

Sinagoga Neologă din Lugoj, alături de alte șapte sinagogi din Banat și Arad, poate fi vizitată virtual, pe platforma ”Poveștile Sinagogilor” a Asociației ”Pantograf”....

ALEGERI 2024

Direct la Subiect cu Ilie Petrovici, directorul Casei de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Discutăm despre cum a găsit această instituție la venirea lui...

Educație

Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” va implementa un proiect ce îi va purta numele. Virtualizare Liceul “Aurel Vlaicu” pentru Integrare Coordonată și Unitară (VLAICU) își...