Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

ALEGERI 2024

PSD şi PNL vor avea candidaţi comuni la Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş

Liderii coaliţiei de guvernare au decis în şedinţa de la Palatul Victoria, algoritmii împărţirii candidaturilor PSD şi PNL pentru primăriile reşedinţe de judeţ care sunt conduse de USR.

Potrivit unor surse politice, în judeţul Timiş, candidatul la Primăria Timişoara va fi desemnat de PNL şi ar putea să fie fostul primar Nicolae Robu. Candidatul la şefia Consiliului Judeţean va fi desemnat de PSD, iar varianta luată în calcul în acest moment este Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica susţien că liderii coaliţiei au trecut peste voinţa liberalilor şi au desemnat un candidat comun la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş în persoana şefului PSD Timiş, Alfred Simonis.

În repetate rânduri am atras atenţia colegilor de la Bucureşti că fac o greşeală şi vând pe nimic o întreagă filială, însă, înclin să cred că intersele personale au fost deasupra intereselor Partidului Naţional Liberal.
Timişoara şi Timişul au fost şi vor rămâne de drepta, fără afinităţi socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: preşedintele României, Klaus Iohannis, a obţinut aici aproape 80% din voturile exprimate în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

PSD nu a reuşit vreodată să obţină la Primăria Timişoara un scor cu două cifre, de aceea preluarea ostilă a organizaţiei locale PNL reprezintă un gest fără precedent, o umilire a liberalismului şi a spiritului Timişoarei. Acest comportament al liderilor de la Bucureşti va fi sancţionat de electoratul de dreapta, majoritar în Timiş. Sper ca măcar în ultimul ceas colegii din BPN să se opună acestei decizii abuzive şi să oprească răul pe cale să se întâmple partidului nostru.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș. Cel mai vestic oraș...

Concerte și Spectacole

Sub motto-ul: „Uniți în diversitate”, Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează un concert, unde sunt așteptați soliștii români Nico, Cezar Ouatu și artista...

De Vizitat

O nouă taxă de cazare adoptată de guvernul elen a intrat în vigoare luna aceasta, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de...

Administrație

Lugojul a revenit în atenția Guvernului României pentru faptul că am tratat serios problemele pe care le avem. Am făcut zeci de drumuri la...