Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Publicitate

Cum să ai o afacere mai prietenoasă cu mediul? Iată 3 lucruri pe care le poți face

Dacă ești o persoană interesată de protejarea mediului în viața de zi cu zi, trebuie să aplici aceleași principii și în firma ta. Sustenabilitatea este mai importantă ca oricând și trebuie să faci acțiuni pentru a transforma afacerea ta în una prietenoasă cu mediul. Există numeroase metode pe care să le aplici și lucruri pe care poți să le faci în această privință.

Iată 3 lucruri sustenabile pe care le poți implementa

  • Colectare selectivă

Reciclarea este primul pas mic pe care îl poți face. Încearcă să instruiești angajații pentru a te asigura că și ei participă la aruncarea selectivă a deșeurilor.

Fiecare angajat are propria opinie legată de sustenabilitate și nu poți să educi adulții să fie mai responsabili și nici să le schimbi mentalitatea peste noapte. Este posibil ca unii dintre ei să nu facă acest lucru acasă, în viața personală. Altora poate nu li se pare neimportant sau nu cred că fiecare individ are un impact asupra mediului.

Însă poți să te asiguri că măcar la serviciu aruncă selectiv deșeurile și deja este un plus. Este posibil să facă un obicei din asta și în viața personală, mai ales când realizează cât de multe deșeuri produce un singur individ.

Asigură-te că aruncarea selectivă a deșeurilor este posibilă în firma ta, plasând coșuri de gunoi speciale pentru colectare selectivă. Asigură-te că este cineva responsabil de golirea acestor coșuri în pubelele corespunzătoare.

  • Achiziții sustenabile

Pentru a facilita întreg procesul de reciclare, este important să folosești cât mai multe lucruri biodegradabile, care se pot recicla și refolosi.

Poți începe prin a înlocui paharele sau tacâmurile de unică folosință din plastic disponibile angajaților cu unele din materiale biodegradabile, precum carton sau lemn. Poți de asemenea să elimini tot ce este de unică folosință cu obiecte ce pot fi refolosite, precum o cană din ceramică pentru fiecare angajat, personalizată. Așa te poți asigura că se reduc din deșeuri.

De asemenea, caută ca obiectele cu care lucrezi în funcție de domeniul tău să fie prietenoase cu mediul. De exemplu, poți achiziționa pungi maieu biodegradabile de pe neopack.ro, pentru a oferi și clienților tăi o variantă sustenabilă.

Dacă în afacerea ta ai nevoie să printezi foarte mult, poți încerca să oferi facturi sau alte documente în format electronic clienților. Dacă acest lucru nu e posibil, încearcă să achiziționezi hârtie reciclată pentru a susține acest proces.

  • Energie regenerabilă

Poți face o schimbare și prin utilizarea de energie regenerabilă în firma ta. Există numeroase programe unde poți participa cu proiecte în vederea obținerii fondurilor pentru energie verde. Cele mai multe proiecte se axează pe echiparea cu panouri solare a sediului firmei, în vederea trecerii de la consumul de energie clasic, la cel verde.

De asemenea, poți obține finanțări pentru a schimba mașinile de serviciu consumatoare de benzină și motorină cu mașini electrice.

Așadar, poți avea o afacerea mai sustenabilă, fără eforturi mari. Începe prin a colecta selectiv deșeurile împreună cu angajații, achiziționează cât mai multe obiecte biodegradabile și încearcă să te înscrii într-un program pentru finanțarea unei rețele de energie regenerabilă. Esențial este să crezi în aceste lucruri pentru a fi aplicate în firma ta, atât de către tine, cât și de către angajații și clienții tăi.

Sursa foto: unsplash.com

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

AUDIO & VIDEO

Anul 2023 aducea voleiului feminin lugojean cele mai mari performanțe din istoria clubului CSM: câștigarea Supercupei și a Cupei României, clasarea pe locul 3...

Știri

După-amiază cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o vacă a rămas blocată în nămol. Pompierii de la subunitatea din...

Advertorial

Un om dedicat tuturor celor care au nevoie de sprijin, un om care cunoaşte nevoile cetăţenilor şi care are experiență în administraţie, gestionează corect...

Transmisie Live

Simfonia Florilor ediția a II-a 17 MAI 2027. Transmisie LIVE din Piața J. C. Drăgan din LugojWeekend-ul acesta, Lugojenii si nu numai sunt invitați...