Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

[VIDEO] Noul Terminal Schengen al Aeroportului Internaţional Timişoara, a fost inaugurat în prezenţa premierului Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Sorin Grindeanu.

Noul Terminal Schengen al Aeroportului Internaţional Timişoara are 8.000 mp şi poate procesa 800 de pasageri pe oră. Investiţia se ridică la 190 milioane lei, cei mai mulţi bani provenind din fonduri europene prin Programul Infrastructură Mare. Construirea noii clădiri a Aeroportului Timişoara a început în 1 noiembrie 2022. Lucrările au durat 489 de zile.

Prezenți la eveniment au fost, premierului Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Alfred Simonis, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul de Externe, Luminita Odobescu, si cel al Fondurilor Europene, Adrian Caciu, dar și sute de invitați.

Clădirea are o sală de check-in şi ticketing, o sală de circulaţie în zona publică, ce cuprinde şi legătură cu Terminalul de Sosiri Schengen, funcţional încă din 2021, o sală de control de securitate a pasagerilor şi a bagajelor, care cuprinde şi spaţii comerciale, o sală de regrupare a pasagerilor, unde sunt 8 porţi de îmbarcare şi care este amenajată pe 3 niveluri, cu ghişee de pre-boarding, zona de food-court şi o zonă de business lounge.

În total, au fost instalate 18 ghişee de check-in, dar există şi echipamente pentru self-check-in şi 6 porţi automate de scanare a documentelor. Ritmul de procesare este unul ridicat, 800 de pasageri pe oră, ceea ce înseamnă că pot fi operate simultan 8 aeronave.

Începând cu 31 martie, România şi Bulgaria vor face parte din spaţiul Schengen cu frontierele aeriene, respectiv maritime.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș. Cel mai vestic oraș...

Concerte și Spectacole

Sub motto-ul: „Uniți în diversitate”, Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează un concert, unde sunt așteptați soliștii români Nico, Cezar Ouatu și artista...

De Vizitat

O nouă taxă de cazare adoptată de guvernul elen a intrat în vigoare luna aceasta, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de...

Știri

Un bărbat de 75 de ani, care a traversat strada prin loc marcat, dar pe culoarea roşie a semaforului, în Timişoara, a fost lovit...