Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri Locale

Primăria Timișoara continuă reabilitarea termică a blocurilor. Încă 5 proiecte vor intra în lucru

Primăria Municipiului Timișoara a început un proces extins de actualizare a proiectelor de reabilitare termică a blocurilor, pentru care are contracte de finanțare semnate. Astfel, în ultima ședință a consiliului local au fost actualizate valorile proiectului pentru 5 blocuri din Timișoara, finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Imobilele, care însumează aproape 486 de apartamente, au ajuns în etapa de execuție.

„Facem contractele de finanțare vechi să funcționeze și am deblocat deja 8 investiții pentru reabilitarea termică a blocurilor. Suntem cu ele în faza de execuție și nu ne oprim. Continuăm să investim în termoizolare, pentru a-i sprijini pe timișoreni în reducerea costurilor la utilități și vrem să accesăm finanțare pe noul POR pentru mai multe zone rezidențiale cu blocuri”, transmite primarul, Dominic Fritz.

În perioada următoare, va fi demarată licitația de execuție pentru încă 5 imobile de pe bd.Cetății, str. H. Coanda, bd.G. Dragalina, str. Teiului, str. Burebista,  Calea Circumvalațiunii.

În prezent, au contract de execuție și au demarat lucrări la blocurile de pe splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, str. Arieș nr. 20, str. Mureș nr. 129, str. Jugănaru nr. 20 și Intrarea Doinei 19-21-23-25-31, str. Muresan nr. 61-63, str.  Nicolae Labiș  nr. 1, str. Balmus nr. 9-11 și sunt în procedura de evaluare a ofertelor blocurile de pe str. Pădurarilor nr. 5, Aleea Azurului nr. 9, str. Gh. Lazăr nr. 36, str. Brândușei nr. 4, str. Brândușei nr. 11, Calea Torontalului nr. 66, bl. 119, str. Felix nr. 23, bl. 75, sc. A+B, Aleea Cascadei nr. 1 și str. Gh. Lazăr 42.

Din blocurile aflate în Programul de eficientizare energetică, 5 au fost finalizate, unul este realizat în proporție de 85%, 8 se află în etapa de execuție, 27 sunt în faza de licitație, evaluare a ofertelor, iar celelalte sunt în diferite faze de revizuire a proiectului tehnic.

Primăria Timișoara susține eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale și va continua accesarea fonduri prin programe europene.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Cultură

De la cei mai mici, la cei mai mari, lugojenii sunt invitați miercuri, de la ora 11, la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, la un...

Sport

După un meci viu disputat, cu multe momente dramatice, CSM Lugoj pierde duelul disputat acasă cu Rapid București. La final, scorul a fost 1-3...

Știri

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece în Banat. Cerul va prezenta unele înnorări ziua în Munții Parâng, iar noaptea și în rest....

Știri

Trei persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza comunei Remetea Mare. În accident au fost...