Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

De Vizitat

Portul tradițional, sărbătorit în comuna Margina! Vor fi parade populare, muzică și mâncare gustoasă

Comuna Margina va găzdui o amplă sărbătoare dedicată portului traditional din Romnânia.

Mai exact, manifestarea va fi găzduită de satul Coșteiu de Sus, aparținător unității administrativ teritoriale aflată la limita cu județele Arad și Hunedoara. Turiștii sunt așteptați pentru a aprecia frumosul port bănățean, dar și pentru a urmări spectacole populare și degusta bunătăți culinare.

”La vremea când pomii au înflorit, Margina vă așteaptă într-o nouă sărbătoare! Pentru a marca Ziua Națională a Portului Tradițional din România, în Coșteiu de Sus va fi organizat sâmbătă, 13 mai, între orele 11 – 19, un eveniment de promovare a acestui important element al identității naționale și locale, care este portul traditional”, transmit organizatorii – Primăria Comunei Margina, prin Centrul de Informare Turistică.

Macheta Mobila Magazin Big MagAlaiul Costumelor Populare, ateliere de făcut opinci și mâncare savuroasă pregătită de tanti Emilia Popa sunt câteva dintre experiențele care vă așteaptă la Margina.

Un spectacol de dansuri și cântece din Banat prezentat de Ansamblul Junii Timișului vă va oferi ocazia de a admira detaliile portului popular bănățean și coloritul său rafinat.

Valori inestimabile

Sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai, Ziua Națională a Portului Tradițional din România a fost instituită prin Legea 102/2015 cu scopul de a promova portul popular românesc și de a evidenția valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradițio­na­le specifice fiecărei zone.

Alături de limbă, obiceiuri și tradiții, costumul popular reprezintă un blazon, o marcă a identității etnice ce exprimă vizual poveștile unui neam, ale unei comunități sau chiar ale unei familii. Detalii despre participare și programul evenimentului pot fi găsite la tel. 0723.124 952, ghid de turism Damaris Sivu.

Centrul de informare Turistică din Margina este printre puținele din estul județului Timiș cu o activitate constantă. Împreună cu Asociația de Dezvoltare Turistică Timiș, aici este organizat deja tradiționalul ”Mic dejun la Margina”, care atrage anual mii de turiști.

Decoratiuni Gradina si Terasa din Ciment Magazin Big Mag

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Cultură

De la cei mai mici, la cei mai mari, lugojenii sunt invitați miercuri, de la ora 11, la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, la un...

Sport

După un meci viu disputat, cu multe momente dramatice, CSM Lugoj pierde duelul disputat acasă cu Rapid București. La final, scorul a fost 1-3...

Știri

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece în Banat. Cerul va prezenta unele înnorări ziua în Munții Parâng, iar noaptea și în rest....

Știri

Trei persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza comunei Remetea Mare. În accident au fost...