Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Sport

Performer! Gimnastul Zeno Kiss, de la CSȘ Lugoj, convocat la lotul național

Performanțele sportive se caracterizează în principal prin rezultatele notabile și medaliile obținute, dar și prin promovarea și selecția în loturile reprezentative naționale.

Sportul lugojean s-a remarcat, constant, de-a lungul anilor, prin locurile fruntașe ocupate la competițiile naționale și internaționale de cei pe care i-a format în spiritul perfor­man­ței sportive la diferite discipline, precum și prin numărul important de convocări primite pentru loturile națio­na­le.

În această vară, începând cu 9 august, unul dintre gim­naștii noi generații de perspectivă, de la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, va pleca la lotul național de juniori, cantonat la Reșița, care s-a aflat timp de patru ani, începând cu 2018, sub comanda antrenorului lugojean Adrian Meleancă, de la CSȘ-CSM Lugoj.

Așadar, Zeno Kiss, în vârstă, 14 ani, multiplu medaliat și campion național, se va alătura pentru prima dată, colegiilor lugojeni de generație mai mare, de la lotul național, Norbert Marcu și Flavius Borca, care au fost formați tot la CSȘ Lugoj.

Gimnastul este elev la Școala Generală, nr. 2 și a început să practice gimnastica în 2015, sub îndrumarea antrenorului Adrian Meleancă, cu care s-a pregătit timp de trei ani.

A continuat în următorii patru ani cu antrenorii Alexandru Panait și Tiberiu Cizmadia, iar din toamna lui 2022 a revenit la grupa lui Adrian Meleancă, după ce acesta a renunțat la lotul național.

În decursul anilor, Zeno Kiss, s-a remarcat ca un sportiv disciplinat, ambițios, cu bune calități motrice, pentru gimnastica de performanță. Deși, are o vârstă fragedă, a reușit să adune până în prezent o salbă impresionantă de aproximativ 100 de medalii, la juniori III și II.

În 2023 s-a remarcat printr-un bronz la individual compus la finala campionatului școlar, unde a devenit și campion național la cal și vicecampion la sol. Tot în acest an a reușit să se califice de pe primul loc, la individual compus, la finala campionatului național, programată în noiembrie, la Brașov.

Zeno Kiss a obținut în anul curent și un încurajator rezultat în plan internațional, reușind cel mai bun punctaj, la nivelul său de vârstă, dintre gimnaștii români prezenți în 16-18 iunie, la puternicul turneu interna­țion­al desfășurat la Budapesta.

“Este un sportiv muncitor, serios cu o dorință mare de a face performanță și de a participa la competițiile de mare calibru, naționale și inter­na­țio­nale. Evoluția lui de până în prezent îl recomandă pentru un nivel competițional ridicat în gimnastică și am speranța ca va deveni peste câțiva ani, unul dintre componenții de bază ai echipei de seniori de la CSM Lugoj. Printre cali­tă­ți­le sale cele mai remarcabile sunt mobilitatea fizică și inteligența cu care abordează competițiile la care participă. Prin plecarea la lotul național are șansa de a beneficia de condiții mai bune de antrenament, ceea ce-i va fi de folos în pregătirea pentru com­pe­ti­ții­le care vor urma în anii următori, unde sper să obțină rezultate cât mai bune. Dacă va munci și va fi ambițios în continuare, poate să progreseze și să atingă un nivel tehnic ridicat pentru a urca cât mai sus în ierarhia sportivă. Pe lângă rezultatele sportive, Zeno Kiss a reușit să mențină ștacheta ridicată și la școala la care învață (clasa dirigintei Elena Bratu), unde a terminat clasa a 7-a cu nota 9, iar clasele a 5-a și a 6-a le-a finalizat cu medii peste 9”, a declarat profesorul Adrian Meleancă.

Gimnastul Zeno Kiss este al 10-lea de la CSȘ Lugoj, care a fost convocat la lotul național, în ultimii 15 ani.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Cultură

Oriunde merg, Corul de Copii „Lugoj Clasic”, dirijat de prof. Claudia Crețiu, culeg mereu ropote de aplauze și aprecieri. De această dată, publicul din...

Știri

Prezent sâmbătă la Lugoj, ministrul Grindeanu a precizat că tronsoanele de cale ferată sunt în faza de execuție. “Lucrările pe lotul Lugoj – Timișoara...

Transmisie Live

Programul transmisiei LIVE din data de 19 mai 2024: Show Elvis Presley „The Kind Elvis is back” – Marc Antoniu; Moment muzical – Eliana...

Educație

La Sofia s-a desfășurat, săptămâna trecută, între 8 și 12 mai, Turnirul și workshop-ul international al tinerilor fizicieni-etapa balcanică, la care au participat aproximativ...