Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Administrație

Noua sală de sport și stadionul de lângă fosta Autogară din Lugoj, aproape de finalizare

Lugojul este aproape de a recepționa două noi baze sportive. E vorba de o sală de sport și de un teren de fotbal. Prima se realizează cu finanțare guvernamentală, la circa două decenii după construirea Sălii de Sport ”Lavinia Miloșovici”.
Este vorba de sala de sport a Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște”, care este aproape de finalizare și se ridică cu fonduri europene.

Proiectul a fost câștigat de Primăria Lugoj, contractul fiind semnat în urmă cu doi ani.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Valoarea totală a acestuia ajunge la suma de 6.720.572,56 lei, iar contri­buția Uniunii Europene este de 5.620.841,75 lei.

”Proiectul este cofinanțat din fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Ope­rațional Regional 2014-2020. Corpul A al investiției, cu desti­nația de vestiare și alte spații conexe, cu o suprafață de 328 metri pătrați, este finalizat la roșu. În prezent se lucrează la tencuielile exterioare, după care urmează izolația exterioară, instalațiile interioare și hidroizolarea acoperișului. Corpul B, cu destinația de sala de sport, cu suprafața de 560 mp, are fundația finalizată și se lucrează la structura de re­zis­tență. Lucrările se vor finaliza la sfârșitul anului în curs, conform contractului de execuție”, a transmis Primăria Lugoj.

Structura de bază, realizată

Noua bază sportivă cu teren de fotbal (în 11 oameni) cu nocturnă și teren multifuncțio­nal pentru handbal, baschet sau minifotbal se apropie de recepție lângă fosta autogară.

Obiectivul, care prinde contur pe malul Timișului, în spatele fostei autogări, are deja finalizată partea de structuri vestiare, grupuri sanitare, magazii, spații de recuperare, birouri și alte incinte cu destinații tehnice și auxiliare. De asemenea, s-a finalizat și structura de bază a celor două terenuri, unde, în prezent, se lucrează la partea de realizare a suprafețelor de joc. Terenul principal de fotbal va fi omologat până la nivelul Diviziei C.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Oferta sport de dama Magazin BIG Mag“Finalizarea bazei sportive de la Lugoj a intrat în linie dreaptă. În corpul principal, instalațiile termice și sanitare sunt finalizate, se lucrează la finisarea cu glet a pereților și montajul plăcilor ceramice.  La terenul multifuncțio­nal a fost turnat primul strat de tartan (negru), urmează straturile de tartan albastru și roșu. Pe terenul principal, s-au montat stâlpii de iluminat pentru nocturnă și se lucrează la nivelarea ultimului strat suport pentru gazonul artificial. În incintă se lucrează la montajul panourilor pentru gard, urmează gradenele și amenajarea curții interioare. În ritmul actual estimăm că lucrarea va fi finalizată înaintea termenului contractual, care este 1 noiembrie”, ne-a informat Anca Micșa, administratorul public al municipiului.

Pentru copii și juniori

Noua bază sportivă va găzdui în principal pregătirea Centrului de Copii și Juniori, din cadrul Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Investiția, de peste 7 milioane de lei, este realizată de către Compania Națională de Investiții, care a primit pe bază de protocol un teren, în suprafață de 76.138 mp, în vederea construirii unei baze sportive TIP1, pe Splaiul Morilor, nr. 12.

Proiectul include un teren de fotbal cu dimensiunile de 105 m/68 m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, teren de sport cu dimensiunile de 20m/40m pentru minifotbal, handbal, baschet, clădire pentru vestiare și administrativă, parcare pentru autovehicule și autocar.

Bani și pentru utilități

Consilierii lugojeni au mai aprobat asigurarea finanțării pentru realizarea de către municipalitate a racordurilor la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc).

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Consiliul Local al Municipiului Lugoj se obligă să asigure în condițiile legii, suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului și, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minimum 15 ani.

sursa: redesteptarea.ro

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/
Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

AUDIO & VIDEO

Lavinia Călina a devenit un reper în literatura de fantezie și SF românească. De 10 ani, Lavinia ne poartă prin lumile ei fantastice, apocaliptice...

Știri

Noile cărți de identitate electronice nu pot fi emise pentru că Serviciile de Evidență a Populației nu au primit echipamentele necesare. Documentele, care vor...

Social

La finele săptămânii trecute, în zilele de 15 și 16 septembrie, Asociația Free Amely 2007 a organizat o campanie de sterilizare gratuită a câinilor...

Cultură

În prima săptămână de la punerea în vânzare a biletelor, oamenii fie au cumpărat un bilet, fie s-au rezervat intervale orare de vizitare pentru...