Lugojeanul Gabriel Olariu, care a preluat aeroportul din Caransebeș, a anunțat data la care primii pasageri vor ateriza pe aerogara în care omul de afaceri va investi, pe parcursul a mai mulți ani, în jur de 100 de milioane de euro. Este vorba despre 20 noiembrie, dată la care primii pasageri vor ateriza la Caransebeș, cu ajutorul unei curse charter de la București.
Prezent la o ședință de Consiliu Județean la Reșița, pentru a răspunde întrebărilor consilierilor județeni care nu au mai venit, Olariu a declarat presei locale că activitatea la aeroport este pe cale să debuteze cu prima cursă charter. În continuare, cursele pe ruta Caransebeș-București vor fi cele mai populare, spune antreprenorul lugojean.
„Am fost prezent la şedinţă pentru a răspunde eventualelor nedumeriri ale domnilor consilieri. Redevenţa o voi plăti. Dar aş fi vrut să le spun domnilor consilieri că trebuie să fie mândri că, la final de mandat, Aeroportul Caransebeş este redeschis şi că proiectele de aici se vor derula în continuare“, ne-a spus Gabriel Olariu. Omul de afaceri a mai precizat că aici se vor pregăti piloţi, se pregătesc mecanici pentru avioane şi tot aici va fi prima şcoală de operatori de drone din România. „Am vrut să le spun să fie mândri pentru faptul că Aeroportul Caransebeş nu este doar o afacere imobiliară de 200 de hectare, ci o platformă de dezvoltare a judeţului Caraş-Severin. Pe 20 noiembrie avem programată prima cursă charter de pasageri Caransebeş-Bucureşti, aducem turişti pe Muntele Mic. De asemenea, vom avea zboruri de shopping, tot Caransebeş-Bucureşti, adică oamenii pleacă vineri dimineaţa la cumpărături şi se întorc vineri sau duminică seara“, a declarat Gabriel Olariu pentru Caon.
Aeroportul dispune de o pistă de 2000 metri lungime, 3 hangare, clădire cu birouri. În incintă a fost efectuată renovarea terminalului de pasageri pentru a deservi aviației generale. În incinta aeroportului funcționează Liceul Tehnologic privat “Max Ausnit”, unde elevii au parte de pregătire conform EASA pentru a deveni tehnicieni mecanici în aviație.
După terminarea liceului elevii obțin licența EASA part 66 cu posibilitatea obținerii licenței Part 145. Aeroportul este aflat la 3 km de centrul municipiului, pe malul râului Sebeș, în mijlocul unui câmp larg. În prezent există un drum asfaltat, cu 2 benzi de circulație ce leagă orașul de aeroport. Centura Caransebeșului se află la 200 de metri de incinta aeroportului.
![](https://banatnews.ro/wp-content/uploads/2022/12/sigla-Banat-News-ok-negru.png)