Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Media & Cultura

Incanto Quartetto și directorul Operei Române din Timișoara îi aduc pe cei mici mai aproape muzica clasică

O incursiune în marile genuri muzicale, lecții de istoria culturii, cu trimiteri directe și exemplificări referitoare la compozitori și compoziții, descrieri ale instrumentelor folosite în redarea diverselor creații artistice. Toate, pe înțelesul copiilor. De asta vor avea parte cei mai mici dintre spectatorii lugojeni, joi 09 iunie 2022, de la ora 12:00, pe scena Teatrului “Traian Grozăvescu”.

Concertul le este special dedicat copiilor, fiind un eveniment educativ menit să îi aducă pe cei mici mai aproape de frumusețea muzicii clasice. Cu siguranță va reuși acest lucru, din postura de moderator al evenimentului, de această dată, Cristian Rudic, directorul Operei Naționale Române din Timișoara.

Soliștii ce vor însufleți reprezentațiile sunt membrii Incanto Quartetto:

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Ovidiu Adrian Rusu (vioară)

 

Nada Petrov (vioară)

Marius Bernecker (violoncel)

Veaceslav Mînzat (violă)

Intrarea este liberă. Este nevoie doar de o rezervare prealabilă la adresa de email scenamuzicala.ong@gmail.com. Copiii trebuie să fie însoțiți de un cadru didactic sau de părinți.

Concertul face parte din proiectul Marea Muzică, ce constă într-o serie de 10 concerte și spectacole de muzică cultă, prezentate pe parcursul a 6 luni pe scena Teatrului Traian Grozăvescu din Lugoj. Prin acest proiect, ce propune o asociere între Asociația Scena Muzicală, Opera Națională din Timișoara și Filarmonica Banatul, muzica cultă de cea mai înaltă ținută ajunge în fața publicului lugojean, oferind oportunitatea deschiderii către acest gen de muzică și includerea Lugojului pe harta acestor tipuri de manifestări culturale. Selecția de spectacole și concerte a fost făcută cu rigoare și cu aplecare spre satisfacerea intereselor unui public cât mai divers, fiind incluse în program concerte de orchestră, concerte corale, spectacole de operă și concerte educaționale. 

Organizator: Asociația Scena Muzicală 

Asociația Scena Muzicală are ca obiective promovarea scenei muzicale și artistice independente din regiune, dar și de la nivel național, creșterea impactului culturii și artei în zonele urbane și rurale, organizarea de târguri, festivaluri, spectacole, concursuri, ateliere de lucru și expoziții în domeniile artă și cultură populară, artă și cultură contemporană, educație și antreprenoriat, inovație și tehnologie.

Despre Incanto Quartetto

Incanto Quartetto defineşte excelenţa în muzică de cameră în Timişoara – fapt recunoscut în primul rând de numărul impresionant de persoane, care din anul 2010, participă şi savurează concertele tematice ale Incanto Quartetto. Devenit un nume sonor în cultura oraşului, Incanto Quartetto îşi face simţită prezenţa şi aduce un aport deosebit de consistent şi valoros în toate ariile muzicii timişorene, de la concerte şi spectacole, până la educaţia copiilor şi tinerilor şi, nu în ultimul rând, reprezentarea ţării şi oraşului în spaţiile culturale din afara graniţelor noastre.

Componenţa actuală a Incanto Quartetto, definită în anul 2009, este o simbioză perfectă între muzicieni valoroşi, cu calităţi tehnice şi interpretative desăvârşite, dobândite în cadrul unor prestigioase Academii de Muzică din ţară şi din străinătate, uniţi sub egida muzicii de calitate din dorinţa de a oferi publicului timişorean un act artistic la un nivel înalt, care să lărgească orizonturi, să educe generaţii şi să aducă în sufletele celor pasionaţi de frumos o oază liniştită într-un cotidian aglomerat, debusolant şi zgomotos. Condus de violonistul Ovidiu Adrian Rusu, muzician cu o personalitate complexă şi puternică, concertmaistru al Orchestrei Operei Române Timişoara, fiind totodată unul din ce mai recunoscuţi şi apreciaţi concertmaiștrii din Europa de Est şi absolvind Conservatorul din Cluj, desăvârşindu-se la clasa profesorilor V. Spivakov şi R. Kusmaull, Incanto Quartetto îi reuneşte pe Nada Petrov (vioară) şi Marius Bernecker (violoncel), absolvenţi ai Facultăţii de Muzică Timişoara şi Veaceslav Mînzat (violă) absolvent al Conservatorului din Moscova, instrumentişti extraordinari în cadrul Orchestrei Operei Române din Timişoara, având o vastă şi prolifică experienţă de spectacol şi fiind interpreţi excelenţi de muzică de cameră.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

AUDIO & VIDEO

Anul 2023 aducea voleiului feminin lugojean cele mai mari performanțe din istoria clubului CSM: câștigarea Supercupei și a Cupei României, clasarea pe locul 3...

Știri

După-amiază cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o vacă a rămas blocată în nămol. Pompierii de la subunitatea din...

Advertorial

Un om dedicat tuturor celor care au nevoie de sprijin, un om care cunoaşte nevoile cetăţenilor şi care are experiență în administraţie, gestionează corect...

Transmisie Live

Simfonia Florilor ediția a II-a 17 MAI 2027. Transmisie LIVE din Piața J. C. Drăgan din LugojWeekend-ul acesta, Lugojenii si nu numai sunt invitați...