Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Festivalul Lavandei la Coștei! Plimbări cu poneii, muzică populară cu artiști renumiți din Banat și multe surprize

După succesul răsunător de anul trecut, Povestea Lavandei de la Coștei continuă și în acest an cu un nou capitol intitulat ”Festivalul Lavandei”.
Manifestarea începe sâmbătă, 15 iunie, de la ora 10, când se va sărbători ”Ziua Tineretului”, în cadrul căreia vor fi activități pentru cei mici și multe jocuri. Copiii vor putea face plimbări cu poneiul sau cu trăsura, vor avea parte de pictură pe față și mascote animate, iar trambulinele și gonflabilele nu vor lipsi nici ele din program.

Seara, de la ora 18, va debuta ”Balul Lavandei”, iar grupul Allegria de la Clubul Copiilor Lugoj va susține un mini concert pentru copii, iar apoi toată lumea se va putea bucura de discotecă cu DJ Lucian în lanul de lavandă și un spectacol de lumini.

”Stimați prinți și prințese vă invităm, cu mic, cu mare, la Ziua Tineretului și seara la Balul Lavandei de la Coștei. Aduceți cu voi buna dispoziție, ținută de sărbătoare pentru ședințe foto, încălțăminte comodă și zâmbetul pe buze, iar noi vă așteptăm cu un lan mov de lavandă, aer curat, aromoterapie și multă distrac­ție. Prietenii noștri, poneii și căluții, vor fi și ei în lan, hamacele vă așteaptă la relaxare, iar mascotele abia așteaptă să vă jucați cu ei. Haideți la o zi de poveste alături de noi la Povestea Lavandei”, ne-a spus Otilia Mănescu, inițiatoarea acestui inedit și de succes proiect.

Seria evenimentelor nu se încheie aici, iar duminică, 16 iunie, vor fi reluate cu Ziua Iei, unde vizitatorii sunt încurajați să poarte ie sau costum popular. După-amiază, începând cu ora 16, va avea loc o paradă a costumelor populare unde toți doritorii sunt invitați să participe, iar de la ora 17 se va sărbători cu muzică bănățeană, program susținut de Nicu Novac, Alexandra Iacob, Toni Bagiu și Maria Bortun Popescu.

Pe toată perioada festivalului se pot face ședințe foto profi în lanul cu lavandă, food truck-urile vor servi o gamă variată de delicatese culinare și băutură. Intrarea este liberă pentru toți.

Povestea lavandei este o afacere de familie care a luat naștere din dragostea pentru natură și pentru lavandă. Plantația a luat naștere în 2021 în comuna Coșteiu, sat Sâlha, unde familia Mănescu a amenajat pe deal, pe o suprafață de două hectare, o bucățică mov de Rai și a denumit-o ”Povestea lavandei”.
Încă de când și-a deschis porțile, în iunie 2022, plantația de lavandă s-a bucurat de un număr mare de vizitatori și mari și mici, iubitori de lavandă. Copii, părinți și bunici i-au trecut pragul și s-au bucurat de aer curat, relaxare, două hectare de lavandă mov și o pădurice de salcâmi cu umbra, hamace și leagăne și mini loc de joacă amenajat pentru cei mici.

”Numele Povestea Lavandei nu este întâmplător. Chiar există o poveste a lavandei scrisă de mine. Pentru copii trebuie să existe o poveste pentru orice, așa ca odată plantat lanul de lavandă, în februarie 2021, a trebuit să apară și o poveste a lavandei, pe care am scris-o cu drag pentru David, fiul meu cel mare. Și tot pentru băieții mei, pentru ca ei să aibă un loc de joacă și de alergat în voie în natură, ne-am gândit să amenajăm și pădurea de salcâmi de lângă lan, aflată tot în proprietatea noastră. Și uite așa a luat nastere părculețul numit astăzi Povestea Lavandei”, ne-a mărturisit Otilia Mănescu.

Aerul curat, parfumul delicat al florilor, mini locul de joacă amenajat pentru copii sunt doar câteva elemente din cartea ei de vizită.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...