Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Media & Cultura

Evenimente culturale care au loc astăzi, 3 septembrie, în Timișoara

Sâmbătă, 3 septembrie, la Timișoara puteți participa la Eufonia Festival, un atelier de dans liber sau la teatru în aer liber,  din Parcul Rozelor. Iată lista evenimentelor:
Eufonia Festival – continuă, de la ora 20, la Biserica din Ofsenița. Biletele se pot achiziționa online, de la Filarmonica Banatul.
  • Istoria impresionantă a unui fost lăcaș de cult se împletește armonios cu muzica clasică, într-un 𝒸ℴ𝓃𝒸ℯ𝓇𝓉 𝓈𝓊𝒷 𝒸ℯ𝓇𝓊𝓁 𝒾̂𝓃𝓈𝓉ℯ𝓁𝒶𝓉, ce ne scoate din zona convențională și ne aduce între zidurile deja celebrei 𝑏𝑖𝑠𝑒𝑟𝑖𝑐𝑖 𝑓𝑎̆𝑟𝑎̆ 𝑡𝑢𝑟𝑛 𝑑𝑖𝑛 𝑂𝑓𝑠𝑒𝑛𝑖𝑡̦𝑎.
  • Aici, 𝐄𝐮𝐟𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐁𝐚𝐫𝐨𝐪𝐮𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲 își face debutul sub conducerea lui 𝑩𝒆𝒓𝒏𝒉𝒂𝒓𝒅 𝑭𝒐𝒓𝒄𝒌, concertmaistru de peste 20 de ani al 𝒜𝒸𝒶𝒹ℯ𝓂𝒾ℯ𝒾 𝒹ℯ ℳ𝓊𝓏𝒾𝒸𝒶̆ 𝒱ℯ𝒸𝒽ℯ 𝒹𝒾𝓃 ℬℯ𝓇𝓁𝒾𝓃. În componența ansamblului îi regăsim pe violonistul 𝐕𝐥𝐚𝐝 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮, directorul artistic al festivalului, pe violoncelistul german 𝐹𝑙𝑜𝑟𝑖𝑎𝑛 𝑆𝑐ℎ𝑚𝑖𝑑𝑡 𝐵𝑎𝑟𝑡ℎ𝑎, pe violistul sârb 𝑀𝑙𝑎𝑑𝑒𝑛 𝑆𝑜𝑚𝑏𝑜𝑟𝑎𝑐 și pe violoncelistul român 𝑂𝑐𝑡𝑎𝑣𝑖𝑎𝑛 𝐿𝑢𝑝.
  • În total, 18 cordari, acompaniați la clavecin de 𝘼𝙣𝙙𝙧𝙚𝙖𝙨 𝙎𝙩𝙤̈𝙜𝙚𝙧 (Austria), vor însufleți locul, prin interpretarea maiestuoasă a unor lucrări semnate de cei mai importanți compozitori: 𝐽.𝑆. 𝐵𝑎𝑐ℎ, 𝐺.𝐹. 𝐻𝑎̈𝑛𝑑𝑒𝑙, 𝐶.𝑃.𝐸. 𝐵𝑎𝑐ℎ 𝑠𝑎𝑢 𝐺.𝑃. 𝑇𝑒𝑙𝑒𝑚𝑎𝑛𝑛.
  • 𝐄𝐮𝐟𝐨𝐧𝐢𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 – proiect inițiat de 𝙰𝚜𝚘𝚌𝚒𝚊𝚝̦𝚒𝚊 𝚃𝚛𝚒𝚋’𝙰𝚛𝚝, se află la cea de a cincea ediție și este organizat, cu această ocazie, de 𝕱𝖎𝖑𝖆𝖗𝖒𝖔𝖓𝖎𝖈𝖆 𝕭𝖆𝖓𝖆𝖙𝖚𝖑 din Timișoara.

La Traviata de Giuseppe Verdi – în Parcul rozelor, de la ora 21, în cadrul Festivalului de Operă și Operetă, în aer liber. Intrarea este liberă.

  • Conducerea muzicală: MIHNEA IGNAT. Regia artistică, decorurile şi costumele: MARIO DE CARLO. Concert maeştri: OVIDIU RUSU, CORINA MURGU. Maestru de cor: LAURA MARE. Coregrafia: LIANA IANCU.
  • Corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române din Timişoara.
  • Spectacol cântat în limbile română și engleză. Durata spectacolului: 2h 30min (2 pauze). Vârsta recomandată: 10+.

Check Art Festival – de la ora 16, la Iulius Gardens. Participarea este gratuită.

  • 𝗖𝗵𝗲𝗰𝗸𝗔𝗿𝘁 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 aduce magia în Iulius Town: marionete gigant, statui vivante, mimi, bufoni regali, muzică, teatru, ateliere de creație și spectacol cu foc.
  • O tradiție, un festival al artei și al frumosului, dar și un eveniment menit să aducă zâmbetele pe chipurile timișorenilor – 𝗖𝗵𝗲𝗰𝗸𝗔𝗿𝘁 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 revine la Iulius Town, iar teatrul, muzica, dansul și pictura se împletesc din nou în spectacole inedite.

Party like a Rockstar with DJ Anka @Manufactura – în Manufactura, de la ora 20. Intrarea este liberă până la ora 23.

Proiecție de film – în 3 septembrie 2022, în avanpremiera Festivalului de film Science Fiction și Fantasy „The Galactic Imaginarium” (TGIFF), va avea loc la ora 20 la centrul de știință și artă MV, situat pe Bld. Mihai Viteazul nr. 1, din incinta campusului UPT. Intrarea este gratuită.

Karaoke Party – în Josefin Pub, de la ora 20. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0758.474.067. Intrarea este gratuită.

Epic Party – în MGM, la Bastion, de la ora 19. Intrarea este gratuită.

„Ora lui Robert” – de la ora 11, în Iulius Gardens. Participarea este gratuită.

  • Ora Lui Robert este un program gândit și realizat pentru copii și tineri cu scopul de a-i învăța pe aceștia ce înseamnă să trăiască sănătos, să își respecte corpul și să facă în viața cele mai bune alegeri. Programul se concentrează pe învățare, succes și distracție, fiindu-le dedicat copiilor instituționalizați sau provenind din familii defavorizate.

DANS LIBER cu coregrafa Alexandra Gîrbea – sâmbătă, 3 septembrie, în curtea Casei Artelor, de la ora 20. Partiicpare gratuită.

  • În urma unei sesiuni de încălzire prin improvizație ghidată, participanții sunt invitați să se abandoneze dansului, liber și energic.
  • Deschidem dansul către toate vârstele, în afara oricăror pretenții estetice sau performative. Ne mișcăm liber ca o modalitate de a ne arăta așa cum suntem, într-un cadru intim, sigur și relaxat.
  • Alexandra Gîrbea este coregraf și performer, stabilită în Timișoara în urma încheierii studiilor la Academia de Dans Contemporan din Budapesta. Formarea sa în dans acoperă multe tehnici de dans contemporan, dar și dans clasic, dans folcloric, arte marțiale. Începând cu anul 2020, lucrează ca și colaborator al Asociației Noi Re-Creăm, precum și în colaborare cu artiști muzicieni din Timișoara. Din 2021, a devenit artistă asociată Areal – spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

ROD Festival – de la ora 19, ROD Festival revine în cartierul Blașcovici la locul deja consacrat din zona străzii Cosmonauților unde Teatrul pentru copii și tineret MERLIN Timișoara prezintă spectacolul NOUA POVESTE A SCUFIȚEI ROȘII.

  • Prospețimea și modernitatea acestei montări își are originea în conceptul artistic inițial care se bazează pe interactivitate. NOUA POVESTE A SCUFIȚEI ROȘII este mereu o surpriză pentru generațiile de copii isteți care vin cu drag și curiozitate să descopere o altă aventură a celebrei Scufițe Roșii. Este oare în firea lupului să fie rău și viclean? Reușește oare lupul nostru să devină un lup simpatic, drăguț sau chiar adorabil? Haideți și voi la teatru să vedem dacă putem, împreună, schimba povestea!

Muzeul Național al Banatului

  • Expoziția permanentă „Ștefan Popa Popa’s” (Bastionul Maria Theresia);
  • Exponatul lunii august „Romul Ladea (1901-1970) – Bustul scriitorului Virgil Birou” (Bastionul Maria Theresia, hol);
  • Expoziția temporară „Îndrăgostiți de amintiri” (Bastionul Maria Theresia, hol).
  • Expoziția temporară „150 ani de la întemeierea Muzeului Național al Banatului” (Bastionul Maria Theresia, Mansarda B1);
  • Expoziția temporară „Patrimoniul sub Reflectoare Timișoara. Cartierul Cetate – o lume în oglindă”.

Muzeul Național de Artă Timișoara

  • „MNArT Open View”: lucrarea „Accident (Lecția de anatomie)” a artistului Aurel Vlad;
  • „Micro-Folie”- reprezintă un muzeu digital mobil ce reunește colecții impresionante de capodopere din 12 instituții culturale și muzee de prestigiu din Franța;
  • Expoziția temporară „Oskar Szuhanek. Întoarcerea prodigioasă”;
  • Expoziția permanentă „Artă bănățeană modernă și icoane tradiționale”;
  • Expoziția permanentă „Corneliu Baba”;
  • Expoziția permanentă „Artă românească”;
  • Expoziția permanentă „Artă europeană”.

Muzeul Satului Bănățean Timișoara

  • Expoziția temporară „Fast din Regat – Colecții și colecționari”, Sala de expoziție a muzeului;
  • Expoziția temporară „Icoane pe sticlă bănățene din colecția Muzeului Satului Bănățean Timișoara” – holul bibliotecii;
  • Pictură naivă Viorel Cristea – Sala de expoziție a muzeului;
  • Expoziții permanente: „Centre de ceramică din Banat”, „Podoabe bănățene”, „Costum popular” – Sala de expoziții a muzeului.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Procurorii și polițiștii au efectuat percheziții vineri dimineață la mai multe balastiere din zona Lugojului, într-o acțiune amplă de combatere a infracțiunilor economice și...

Meteo

Un val de aer rece va aduce o răcire semnificativă a vremii în România la sfârșitul săptămânii, cu temperaturi mai scăzute chiar și cu...

Știri

O femeie în vârstă de 48 de ani și-a pierdut viața joi după-amiaza într-un accident rutier grav, petrecut pe centura ocolitoare a municipiului Caransebeș,...

Meteo

Astăzi, vremea în regiunile Banat și Crișana va fi în general frumoasă, cu cer mai mult senin, potrivit Serviciului Regional de Prognoză din Timișoara,...