Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Media & Cultura

Emisiune specială de timbre cu Timișoara 2023, Capitala Culturii Europene

Romfilatelia a inclus în planul editorial curent emisiunea de mărci poştale intitulată Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii, ce va intra în circulaţie vineri, 17 februarie a.c. Alcătuită din 4 timbre, o coliţă dantelată şi 2 plicuri prima zi, emisiunea marchează rolul pe care şi l-a asumat oraşul de pe Bega de a da ora exactă în cultura continentului în acest an.

Timişoara a avut o istorie zbuciumată aflându-se, după cum spune cronicarul, „sub vremi”. Din anul 1918, după realizarea Marii Uniri, s-a întors acasă, la ţara-mamă, România. Oraş de largă respiraţie europeană, s-a bucurat de o bună dezvoltare pe toate palierele, înregistrând cele mai multe premiere în domenii de o mare diversitate.

Sloganul întregii campanii este Luminează oraşul prin tine! (Shine your light – Light up your city!). Călătoria transformatoare este văzută ca un proces derulat în jurul a trei teritorii principale: teritoriul oamenilor, teritoriul locurilor şi teritoriul conexiunilor care vor pregăti oraşul pentru noile experienţe.

Pentru prezenta emisiune, Romfilatelia a ales câteva edificii cu valoare de simbol: pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este reprezentată Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, în timp ce pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este ilustrat Domul Romano – Catolic; de asemenea, sunt redate: imaginea Castelului de Apă din Iosefin (pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei) şi Palatul Culturii, pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei.

Romfilatelia mulţumeşte reprezentanţilor Primăriei Timişoara pentru sprijinul documentar şi fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Emisiunea va fi disponibilă de vineri, 17 februarie a.c., în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Cultură

De la cei mai mici, la cei mai mari, lugojenii sunt invitați miercuri, de la ora 11, la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, la un...

Sport

După un meci viu disputat, cu multe momente dramatice, CSM Lugoj pierde duelul disputat acasă cu Rapid București. La final, scorul a fost 1-3...

Știri

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece în Banat. Cerul va prezenta unele înnorări ziua în Munții Parâng, iar noaptea și în rest....

Știri

Trei persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza comunei Remetea Mare. În accident au fost...