Hi, what are you looking for?

Media & Cultura

Emisiune specială de timbre cu Timișoara 2023, Capitala Culturii Europene

Romfilatelia a inclus în planul editorial curent emisiunea de mărci poştale intitulată Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii, ce va intra în circulaţie vineri, 17 februarie a.c. Alcătuită din 4 timbre, o coliţă dantelată şi 2 plicuri prima zi, emisiunea marchează rolul pe care şi l-a asumat oraşul de pe Bega de a da ora exactă în cultura continentului în acest an.

Timişoara a avut o istorie zbuciumată aflându-se, după cum spune cronicarul, „sub vremi”. Din anul 1918, după realizarea Marii Uniri, s-a întors acasă, la ţara-mamă, România. Oraş de largă respiraţie europeană, s-a bucurat de o bună dezvoltare pe toate palierele, înregistrând cele mai multe premiere în domenii de o mare diversitate.

Sloganul întregii campanii este Luminează oraşul prin tine! (Shine your light – Light up your city!). Călătoria transformatoare este văzută ca un proces derulat în jurul a trei teritorii principale: teritoriul oamenilor, teritoriul locurilor şi teritoriul conexiunilor care vor pregăti oraşul pentru noile experienţe.

Pentru prezenta emisiune, Romfilatelia a ales câteva edificii cu valoare de simbol: pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este reprezentată Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, în timp ce pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este ilustrat Domul Romano – Catolic; de asemenea, sunt redate: imaginea Castelului de Apă din Iosefin (pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei) şi Palatul Culturii, pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Romfilatelia mulţumeşte reprezentanţilor Primăriei Timişoara pentru sprijinul documentar şi fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Emisiunea va fi disponibilă de vineri, 17 februarie a.c., în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Circulația camioanelor peste 7,5 tone va fi interzisă pe teritoriul Ungariei, de azi de la ora 23.00 până mâine la aceeași oră. Purtătorul de...

Știri

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș trag un semnal de alarmă în privința arderilor necontrolate de miriște. Astfel de incendii pot afecta...

Știri

Creștinii sărbătoresc astăzi Buna Vestire, o zi închinată Maicii Domnului, în care este celebrat momentul conceperii în mod miraculos a lui Iisus Hristos. Conform...

Știri

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile vor fi date cu o oră înainte, pentru a trece la ora de vară. Prin urmare, ora...