Connect with us

Hi, what are you looking for?

Știri

Vor fi ploi și în următoarele 4 săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Astăzi, la ora 12:00, intră în vigoare o nouă avertizare meteo de ploi torenţiale şi vânt puternic, valabilă pentru aproape jumătate de ţară.

Este vorba despre  un cod galben sub incidenţa căruia sunt fi judeţele  Timiş, Caraş-Severin, Arad, Mehedinţi, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare şi Maramureş şi partial judeţele Gorj, Sibiu şi Vâlcea. Pentru aceste zone, meteorologii anunţă averse de ploaie, vijelii şi căderi de grindină.

Vor fi cantităţi însemnate de apă, peste 20-25 de l/mp, iar izolat peste 40-45 l/mp.

Avertizarea meteorologilo este valabilă până în această seară la ora 24:00, iar în această perioadă, vântul va sufla cu viteze de 50-60 km/oră.

Săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în Dobrogea, în regiunile sud-vestice și în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice.

Săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și în zonele montane, dar și local deficitar în cele nordice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Publicitate

Ești în căutarea unei agenții imobiliare profesioniste și de încredere în Lugoj și zona de vest a României? BFG Imobiliare este partenerul perfect pentru...

Diverse

Peste 400 de voluntari s-au înscris deja la evenimentul Color the Village, în care 30 de case din satul cărășan Valeapai vor fi zugrăvite,...

Diverse

Legendara cântăreață Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, au anunțat reprezentații artistei, potrivit Reuters. Supranumită adesea regina rock’n roll, Tina...

Direct la Subiect

Entuziasm maxim în studioul Direct la Subiect. Avem reporteri, cameramani, ingineri de sunet și lumini, prezentatori și dj de la clasa pregătitoare B, Școala...