Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Sport

[VIDEO] Încă o performanță istorică pentru voleiul lugojean!

Voleiul lugojean a obișnuit deja publicul nostru cu marea performanță. Miercuri, 21 decembrie, a fost o zi istorică pentru voleiul lugojean.
CSM a eliminat, în premieră, o echipă din Turcia, țara cu cel mai puternic campionat din Europa.

Dacă la tragerea la sorți duelul dintre CSM Lugoj și PTT SC Ankara, formația din capitala staului turc, părea unul disproporționat, până la urmă s-a dovedit că spiritul de echipă, strategia antrenorului Ugljesa Segrt și mai ales forma unor jucătoare precum Simina Străchinescu au făcut diferența!

O mică remeorare a acestei performanțe sportive de excepție în Challenge European CEV Cup se cere scrisă, pentru istorie! 

Setul unu. Grbic, primul serviciu și primul punct pentru Lugoj! Ducem scorul la 3-0, recuperăm la 4-1. La 6-1 serveștre Liza Ruban, jucătoarea de origine ucrainiană, naturalizată în Azerbaidjan, care joacă sub culorile Lugojului. Turcoaicele reduc la 7-3, iar la 10-4, după un punct din serviciu al nostru, PTT Ankara cere primul Time Out (TO). La reluare, servește Simina Străchinescu și, din nou, punct din serviciu! Andreea Gemănariu reușește o fază de mare clasă, ducem scorul la 12-5, echipa din Ankara atinge fileul și continuăm la 13-5. Turcoaicele greșesc, apoi ”recidivează” și încasează punct după punct. Simina Străchinescu face 18-9. CSM comite două greșeli consecutive, dar apoi recuperează, Geo Popa își arată din nou clasa, la 20-11, apoi intră în scenă Simina Străchinescu. La 22-14 antrenorul turc solicită TO, dar Georgiana  Popa este impecabilă la serviciu. Lugojul își adjudecă primul set cu 25- 16.

Setul doi începe cu turcoaicele la serviciu, dar primul punct ne aparține. Străchinescu și Geo Popa sunt mereu pe fază și, 25-18! 2-0 la seturi pentru Lugoj și visul prinde contur!

În setul trei, de la microfonul partidei, energicul crainic Ion Moldovan face apel la încurajările publicului, dar lucrurile par că nu se leagă deloc bine pentru CSM. După un TO cerut de antrenorul nostru, ajungem la egalitate la 14. Ruban recuperează eroic la 15 – 17 și 17 – 19, dar până la urmă PTT Ankara își adjudecă setul, cu 25-18. Se va repeta scenariul de coșmar din celelalte mecirui cu echipe din Turcia?!

Genti si posete dama Magazin BIG MAg

La începutul setului patru, fetele noastre sunt conduse cu 3-0 și deja se prefigura o catastrofă. La 3 – 5, antrenorul echipei din Ankara primește un cartonaș roșu de la arbitra greacă Lemonia Moula. Meciul este dramatic, egalăm la 7 apoi la 9 (prin Ruban). La 15-19, cerem din nou TO. Egalăm la 20, entuziasmant, dar greșelile (și norocul adversarelor) ne urmăresc: 21-21. Lugojul conduce cu 23-22 și publicul din Sala ”I.K. Ghermănescu” este în picioare. Magnific! 25-23, set adjudecat de CSM, după o luptă epuizantă.

Calificare! CSM Lugoj – PTT CS Ankara 3 – 1 (25 – 16; 25 – 18; 18 – 25; 25 – 23). Eliminăm pentru prima dată o echipă din Turcia, țara cu cel mai puternic campionat de volei feminin de pe continent.

Să le ținem pumnii fetelor nostre la 11 ianuarie, în îndepăratatele Insule Azore, unde vom avea ca partenere de întrecere vicecampioanele Portugaliei!

 

sursa: resdesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Internaționale

Principalele aeroporturi din Germania vor fi afectate, pe 20 februarie, de greva personalului de sol al operatorului Lufthansa. Este și cazul aeroportului din München,...

Administrație

Administrația lugojeană anunță că va acorda sprijin financiar de la bugetul local pentru unităţile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, situate pe...

Administrație

Administrația locală a anunțat că va începe campania ”Curățenia de primăvară”. Înainte de această acțiune, specialiștii de la Serviciul Public Sere și Zone Verze...

Social

Luna februarie aduce în atenția lugojenilor prima campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din acest an, organizată de...