Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

[VIDEO] Executivul nu va prelungi schema de compensare cu 50 de bani a prețului la carburanți.

Începând cu 1 ianuarie 2023 schema de compensare a prețului carburanților, cei 50 de bani asigurați de stat, nu vor mai fi decontați, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, în ședința de Guvernde miercuri.

Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună”, în condițiile în care prețul la carburanți, a spus premierul Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

El a adăugat că în situația în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor compensarea va fi aplicată din nou.

Executivul nu va prelungi actualul mecanism de compensare a prețurilor la carburanți cu 50 de bani pe litru, care urmează să expire la data de 31 decembrie, potrivit surselor TVR.

Măsura va fi însă parțial compensată de o scădere a accizelor la carburanți.

În premieră, pe masa Guvernului va ajunge o analiză prin care executivul urmărește o suprataxare a companiilor care produc țiței și gaze, dar și a rafinăriilor în care se produc carburanți.

Este o analiză în primă fază ți vine după o directivă europeană în acest sens și care vorbește despre o contribuție de solidaritate. odată adoptată această măsură, va fi temporară.

Oferta Cabina video booth 360

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Internaționale

Principalele aeroporturi din Germania vor fi afectate, pe 20 februarie, de greva personalului de sol al operatorului Lufthansa. Este și cazul aeroportului din München,...

Administrație

Administrația lugojeană anunță că va acorda sprijin financiar de la bugetul local pentru unităţile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, situate pe...

Administrație

Administrația locală a anunțat că va începe campania ”Curățenia de primăvară”. Înainte de această acțiune, specialiștii de la Serviciul Public Sere și Zone Verze...

Social

Luna februarie aduce în atenția lugojenilor prima campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din acest an, organizată de...