Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Politică

USR-PLUS a desemnat echipa care va negocia o alianță cu PNL

Nouă politicieni din USR-PLUS fac parte din echipa care va negocia o alianță cu PNL, atât la nivelul Timișoarei, cât și la nivelul județului Timiș. Printre ei se numără și Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș și președintele Plus Timiș, afirmă tion.ro.
Alianța USR-PLUS a câștigat alegerile în Timișoara, iar în Timiș a adunat 55.155 de voturi. Spun că au avut un proiect de guvernare locală ambițios și că se pregătesc să voteze decizii importante, atât în Timișoara, cât și în județ, proiecte care au nevoie de majorități puternice și stabile, „care să funcționeze pe baza unor valori, principii de bună guvernare și proiecte concrete”.

Reprezentanții USR-PLUS susțin că prima opțiune pentru alianță este PNL, „care transmite semnale că a început o reformă internă. A fost stabilită deja echipa de negociere din partea alianței, din care fac parte Dominic Fritz – primar ales al Timișoarei, Horia Bugarin – primar ales Dumbrăvița, Cătălin Drulă – deputat USR de Timiș, Cristian Moș – președinte USR Timiș și consilier județean ales, Raul Olajos – președinte Plus Timiș și consilier județean ales, Bianca Luca – consilier județean ales, Dan Reșitnec – președinte USR Timișoara și consilier local ales Timișoara, Ruben Lațcău – consilier local ales Timișoara și Sorin Sipoș, membru în Biroul Județean al USR Timiș.

„Ne dorim ca semnalele de primenire internă transmise de noua conduceri locală a PNL să nu fie doar de conjunctură pentru că primul punct de discuție va fi performanța și meritocrația în administrație. Vom insista ca, de acum înainte, toate angajările în posturi de mare responsabilitate să fie făcute prin concursuri reale între candidați cu CV-uri solide și bună reputație în comunitate, morală și profesională. Alianța USR PLUS și eu personal am primit voturi pentru că ne-am angajat să rupem cu vechile practici ale tranziției și acest punct este nenegociabil.

Vom discuta cu reprezentanții PNL o reformă a instituțiilor din administrația publică locală pe criterii de eficiență și transparență și sperăm să ne fie parteneri în acest proiect, care ar putea să facă din Timișoara și Timiș un model de administrație pentru România.

Vom încerca să ajungem cu PNL la un acord asupra proiectelor importante pentru Timișoara: un sistem modern de mobilitate urbană, prioritizarea cartierelor Timișoarei, un nou spital municipal, protejarea și extinderea spațiilor verzi, crearea cadrului pentru dezvoltarea industriilor inovatoare și a sectorului creativ˝, a declarat Dominic Fritz, primar ales al Timișoarei.

Potrivit lui Cristian Moș, președinte USR Timiș și consilier județean ales din partea alianței, USR se pregătește să preia mandatele în patru primării din județ: Timișoara, Cenad, Dumbrăvița și Foeni. Alianța USR PLUS are consilieri locali în 49 de localități și zece consilieri județeni.

„USR-PLUS este noua forță politică a județului. Venim cu echipe de profesioniști, oameni care au activat în mediul privat și internațional, în condiții de maximă competitivitate. În campania electorală le-am cerut cetățenilor o singură șansă, iar acum că am primit-o suntem pregătiți să facem facem politica pe care timișenii o așteaptă de atâta timp. Depolitizarea funcțiilor publice nu este negociabilă, este o necesitate urgentă pe care suntem gata să ne-o asumăm și avem această așteptare și din partea celor de la PNL”, a spus Moș.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Politică

Avocata Elena Viorica Danciu este opțiunea Partidului Național Conservator Român la fotoliul de primar al municipiului Lugoj. Candidatura sa a fost lansată în cadrul...

ALEGERI 2024

Direct la Subiect cu Ilie Petrovici, directorul Casei de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Discutăm despre cum a găsit această instituție la venirea lui...

Cultură

Sinagoga Neologă din Lugoj, alături de alte șapte sinagogi din Banat și Arad, poate fi vizitată virtual, pe platforma ”Poveștile Sinagogilor” a Asociației ”Pantograf”....

Educație

Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” va implementa un proiect ce îi va purta numele. Virtualizare Liceul “Aurel Vlaicu” pentru Integrare Coordonată și Unitară (VLAICU) își...