Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Un bărbat din Afganistan și doi din Palestina, reținuți la frontieră în Jimbolia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat doi cetăţeni din Palestina şi unul din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 11.02.2023, ora 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, trei cetăţeni străini care se deplasau din interiorul ţării spre frontiera cu Serbia.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi tineri Palestina şi unul din Afganistan cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani, toţi solicitanţi de azil pe teritoriul României.

Din primele declaraţii a rezultat că aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în Italia pe traseul România-Serbia-Croaţia-Albania-Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Internaționale

Principalele aeroporturi din Germania vor fi afectate, pe 20 februarie, de greva personalului de sol al operatorului Lufthansa. Este și cazul aeroportului din München,...

Administrație

Administrația lugojeană anunță că va acorda sprijin financiar de la bugetul local pentru unităţile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, situate pe...

Administrație

Administrația locală a anunțat că va începe campania ”Curățenia de primăvară”. Înainte de această acțiune, specialiștii de la Serviciul Public Sere și Zone Verze...

Social

Luna februarie aduce în atenția lugojenilor prima campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din acest an, organizată de...