Uica Mihai este maestrul bucătar care știe cum să prevină, mai repede decât să trateze, bolile trupești și sufletești cauzate de sezoane. Uica ne-a povestit cum se face crampălul, băutură pe bază de zahăr caramelizat, apă şi alcool, care se aromatizează cu diferite ingrediente după gustul fiecărui consumator, conform, ghidulbanatului.ro.
Bucătarul Banatului spune că a auzit pentru prima dată de crampăl în copilărie, de pe la bătrânii care locuiau în satele din Banatul de Munte. În serile geroase de iarnă, oamenii se invitau unul pe altul la poveşti şi la un pahar de crampăl. Iată, mai jos, reţeta.
„Să pui să faci un caramel din două linguri de zahăr, dar ai grijă cum îl răsuceşti ca să îţi rămână doar castaniu uşor şi să nu se ardă. Iar caramelul să îl prepari într-un vas înalt şi repede să îl stingi cu un litru de răchie potrivită din tărie, între 38 şi 40 de grade, dar curată, doar din prune din alea arătoase……
Amănunte pe: ghidulbanatului.ro