Hi, what are you looking for?

De Vizitat

Traseu cicloturistic de peste 1.700 kilometri prin patru judeţe din Vest

O pistă de biciclete cu un traseu care însumează 1.729 de kilometri va străbate judeţele Hunedoara, Timiş, Arad şi Caraş-Severin.
Pist va fi construită printr-un proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile în valoare de 142,6 milioane de euro, anunță Consiliul Judeţean Hunedoara.
Haine Sport Trening FemeiDenumit Cu bicicleta prin vest, traseul cicloturistic va atinge principalele obiective culturale şi turistice din zonă, în cazul judeţului Hunedoara pista de biciclete fiind prevăzută să aibă 480 de kilometri şi să treacă prin 32 de localităţi.
Preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, spune că traseul leagă principalele obiective de investiţii finanţate prin PNRR, axa pentru turism şi cultură.
Două dintre acestea se referă la fosta capitală a Daciei, Sarmizegetusa Regia, cu Terasa a X-a şi Drumul pavat, alte două obiective finanţate fiind prevăzute în capitala Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, intrarea în Forul lui Traian şi un muzeu la intrarea în sit.
Pe listă mai sunt înscrise amenajarea caselor tradiţionale din Ţinutul Pădurenilor în comunele Lelese şi Bunila, promovarea prin digitalizare a bisericii din lemn din comuna Lăpugiu de Jos, a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, castrele romane Micia şi Cigmău, dar şi Traseul gastronomiei tradiţionale hunedorene.

Oferta sport de dama Magazin BIG Mag

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Circulația camioanelor peste 7,5 tone va fi interzisă pe teritoriul Ungariei, de azi de la ora 23.00 până mâine la aceeași oră. Purtătorul de...

Știri

Creștinii sărbătoresc astăzi Buna Vestire, o zi închinată Maicii Domnului, în care este celebrat momentul conceperii în mod miraculos a lui Iisus Hristos. Conform...

Știri

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș trag un semnal de alarmă în privința arderilor necontrolate de miriște. Astfel de incendii pot afecta...

Știri

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile vor fi date cu o oră înainte, pentru a trece la ora de vară. Prin urmare, ora...