Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Concerte și Spectacole

Spital mobil şi dansatori care vor “zbura” deasupra Pieţei Unirii din Timișoara

A mai rămas exact o săptămână, până când se va da startul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri.

Pentru weekendul de deschidere, sunt aşteptaţi peste 15.000 de timişoreni şi turişti, dar şi sute de jurnalişti din ţară şi din străinătate şi oficialităţi din 41 de ţări.

Pentru prevenirea unor incidente, sunt mobilizaţi aproximativ 350 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, dar şi medici, pompieri şi voluntari.

În zonă va fi amplasat şi un spital mobil, în caz că sunt persoane care au nevoie de îngrijire medicală.

“Peste 30 de pompieri militari şi cadre medicale ale UPU-SMURD Timişoara vor asigura măsurile de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, în Piaţa Unirii, pe timpul desfăşurării programului artistic. Se vor afla în serviciu, cu două autospeciale de stingere şi 6 ambulanţe SMURD. De asemenea, în Piaţa Mărăşti, în parcarea taxi va fi amplasat un spital mobil, pentru a se asigura răspunsul prompt, în cazuri medicale ce pot surveni”, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat.

La evenimentele de deschidere vor fi şi 350 de voluntari, care vor putea fi recunoscuți după echipamentul galben, inscripţionat cu logo-ul 2023.

200 dintre aceştia vor fi în zonele: Piaţa Unirii, Filarmonică şi Palatul Culturii, iar restul, în zonele în care se desfăşoară alte evenimente.

„Ei au fost instruiţi începând cu luna octombrie, pentru a preveni situaţiile de criză, gestinarea timpului, orientarea prin oraş, predarea de informaţii concrete. Ne-am străduit să aducem o paletă cât mai largă de instrucţiuni, astfel încât ei să fie pregătiţi pentru orice situaţie. De asemenea avem echipa din Japonia, care a fost prezentă la deschiderea Capitalei Culturale de la Sibiu”, spune Cristina Pop, coordonatoarea echipei de voluntari.

În total sunt 1.300 de voluntari, de toate vârstele şi din toate categoriile sociale: studenţi, elevi, pensionari, medici, corporatişti sau ingineri.

În ceea ce priveşte latura artistică a evenimentului de deschidere, organizatorii anunţă noi surprize.

Este vorba despre un show aerian, în care vor fi implicaţi mai mulţi dansatori care vor evolua la înălţime, deasupra Pieţei Unirii.

„Vor fi 21 de dansatori deasupra pieţei, va fi o macara foarte mare care îi va ridica din spatele scenei şi îi va aduce deasupra pieţei. Dacă vorbim şi de voluntari, şi de subcontractori, vom ajunge la peste 500-600 de persoane pe spaţiul public”, spune Codruţa Vulcu, coordonator în cadrul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană.

sursa: sursadevest.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Internaționale

Principalele aeroporturi din Germania vor fi afectate, pe 20 februarie, de greva personalului de sol al operatorului Lufthansa. Este și cazul aeroportului din München,...

Administrație

Administrația lugojeană anunță că va acorda sprijin financiar de la bugetul local pentru unităţile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, situate pe...

Administrație

Administrația locală a anunțat că va începe campania ”Curățenia de primăvară”. Înainte de această acțiune, specialiștii de la Serviciul Public Sere și Zone Verze...

Social

Luna februarie aduce în atenția lugojenilor prima campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din acest an, organizată de...