Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Sâmbătă spre duminică trecem la ora de vară; ora 3.00 devine ora 4.00

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile vor fi date cu o oră înainte, pentru a trece la ora de vară. Prin urmare, ora 3.00 de duminică dimineața va deveni ora 4.00.
România a adoptat procedura trecerii la ora de vară din 1932, până în 1940. Apoi a reluat-o din anul 1979, după ce a semnat Convenția fusurilor orare.
Ora de vară în 2023 va fi valabilă, astfel, până în 29 octombrie 2023.
În prezent, peste 100 de ţări din toată lumea folosesc acest mecanism, însă există state sau teritorii care nu au adoptat această convenţie. Ora de vară nu este folosită în ţările de la Ecuator şi de la Tropicul Capricornului şi nici de Japonia şi China sau în statele americane Hawaii şi Arizona.
Motivul iniţial al adoptării Convenţiei privind trecerea la ora de vară a legat de economisirea energiei electrice pentru iluminat.
Trecerea la ora de vară este însă criticată de cei care consideră că schimbarea orei care se produce de două ori pe an ar avea mai multe efecte nedorite.
Ora de vară a fost lansată pentru prima oară de omul de ştiinţă american Benjamin Franklin în 1784, într-un eseu intitulat “Un proiect economic”, prin care îndemna populaţia să se trezească mai devreme pentru a se folosi de lumina soarelui şi a economisi uleiul utilizat la lămpile de iluminat public.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Cultură

Oriunde merg, Corul de Copii „Lugoj Clasic”, dirijat de prof. Claudia Crețiu, culeg mereu ropote de aplauze și aprecieri. De această dată, publicul din...

Știri

Prezent sâmbătă la Lugoj, ministrul Grindeanu a precizat că tronsoanele de cale ferată sunt în faza de execuție. “Lucrările pe lotul Lugoj – Timișoara...

Transmisie Live

Programul transmisiei LIVE din data de 19 mai 2024: Show Elvis Presley „The Kind Elvis is back” – Marc Antoniu; Moment muzical – Eliana...

Educație

La Sofia s-a desfășurat, săptămâna trecută, între 8 și 12 mai, Turnirul și workshop-ul international al tinerilor fizicieni-etapa balcanică, la care au participat aproximativ...