Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Sport

Sala oraşului! Revocarea dreptului de administrare a Sălii de Sport ”I.K. Ghermănescu”, din nou în Consiliu

Pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din 30 august, s-a aflat și revocarea dreptului de administrare al Clubului Sportiv Școlar Lugoj asupra imobilului Sălii de Sport ”Ioan Kunst Ghermănescu” și transmiterea acestuia în administrarea Clubului Sportiv Municipal Lugoj.
Deși a avut avizul favorabil al comisiilor, acesta a fost unul dintre punctele respinse, din lipsă de majoritate de voturi.

Pentru ca intențiile administrației locale cu privire la acest proiect de hotărâre să fie clare, primarul Bogdan Blidariu a propus un amendament la obligațiile administratorului, care prevede ”utilizarea gratuită, cu acces nelimitat și neîngrădit”, de către Clubul Sportiv Școlar Lugoj, a bunului primit în folosință, conform unui protocol încheiat cu Clubul Sportiv Municipal și care va fi avizat de către primarul municipiului Lugoj.

”Deci CSȘ va avea acces gratuit și nelimitat în sala de sport pe care o va administra CSM-ul, cu mica-mare diferență că toate utilitățile pentru asigurarea condițiilor decente pentru toți sportivii să fie oferite de CSM, căruia îi vom aloca, cu siguranță, fondurile necesare”, a punctat edilul interimar Bogdan Blidariu.

Și până acum Primăria a investit miliarde în acoperiș, în schimbarea scaunelor și alte reparații.

”Există și extras de carte funciară. Municipiul Lugoj este intabulat, municipiul Lugoj este proprietarul clădirii, dispune de acea clădire, doar că se va schimba administratorul. Eu nu văd o soluție mai clară, mai simplă, mai legală decât darea în administrare CSM-ului, pentru că așa vor beneficia și copiii de condiții mai bune”, a adăugat Bogdan Blidariu.

Deși proiectul cu amendamentul respectiv părea convenabil pentru toate părțile implicate, proiectul de hotărâre nu a trecut.

El a întrunit nouă voturi pentru și patru abțineri, de la PSD, USR și PMP. Conform Codului Administrativ, pentru ca acest gen de hotărâre să treacă ar fi fost necesare 10 voturi favorabile.

Primarul interimar Bogdan Blidariu: Proiectele respinse vor trece luni fără nicio problemă!

”Săptămâna viitoare, luni, vom avea o nouă ședință extraordinară. În mod normal, colegii noștri (n.r. – de la PNL) vor fi prezenți și vom repune pe ordinea de zi proiectele respinse, care vor trece fără nicio problemă. Nu avem nici un fel de presiune, nu avem niciun proiect care să depindă de votul a încă doi consilieri de la alte formațiuni politice, în perioada următoare. Vă reamintesc că, în legătură cu Clubul Sportiv Școlar, eu am dorit să fac acel amendament prin care să se înțeleagă clar că absolut toți copiii își vor continua activitatea în Sala Sporturilor Ioan Kunst Ghermănescu, cu acces gratuit și nelimitat, având condiții la fel de bune ca echipa de senioare a CSM. Chiar ei se plângeau că, neavând suficienți bani de la Inspectoratul Școlar, se antrenau la temperaturi scăzute. Colegi de-ai noștri au fost în concedii, eu nu am pus presiune pe nimeni, dar luni vom fi în formație completă și proiectul va trece cu cele voturi de la PNL”, a anunțat primarul interimar Bogdan Blidariu.

Este de așteptat ca, pe măsura apropierii alegerilor locale, astfel de ”șicane” în consiliul local să devină mai frecvente.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Scene de groază vineri seara la festivalul berii din Lugoj, unde doi romi din clanuri rivale au ales să-și regleze conturile chiar în centrul...

Eveniment

Miroslav Ilić, Florin Ristei și alți artiști renumiți cântă la Ziua Timișoarei, conform: https://www.tion.ro/,   Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează o nouă...