Lugojeanul, Ernö Szabo, maestru bucătar cu o experiență de aproape două decenii în bucătăria italiană, oferă cititorilor publicației Banat NEWS rețete de preparare a pastelor. Să ne folosim de sfaturile sale și să gătim delicioasele preparate și în bucătăria noastră!
Paste cu dovlecei și roșii cherry
Ingrediente pentru 4 porții
500 g paste, 1 dovlecel zuchini, 8 – 10 roșii cherry, 1 ceapă, 70 ml ulei măsline, frunze busuioc proaspete, vin alb sec 50 – 60 ml, sare, piper.
Preparare
Se pune într-o cratiță ulei de măsline. După ce acesta se încinge adăugăm ceapa tăiată mărunt. Amestecăm cu lingura de lemn și după aproximativ un minut stingem compoziția cu vinul alb. După ce vinul se evaporă adăugăm dovlecelul tăiat în fâșii julien. Când amestecul se înmoaie adăugăm roșiile tăiate în 2 sau 4. Mai lăsăm aproximativ două minute compoziția pe foc, timp în care adăugăm sare și piper \după gust.
În acest timp punem pastele în apa sărată la fiert. Pastele nu trebuie să fie foarte moi, ci doar ,,al dente,, pentru că se vor mai fierbe împreună cu dovleceii și roșiile. Scurgem pastele, având grijă să turnăm cca 50 ml din apa în care a fiert peste sote-ul de dovlecei care este relativ uscat.
Adăugam pastele peste dovlecei și roșii, amestecând mereu și lăsam să absoarbă lichidul. Asezonăm cu parmezan ras, roșii cherry și puțin ulei de măsline crud și neapărat câteva frunze de busuioc.
Poftă bună!