Rată întreaga la cuptor, gătită în vas roman de lut, pe pat de mere și gutui.
Preparat de sărbatoare, cu delicii.
Am învelit rața întreagă în condimente simple, care îi scot în evidență gustul deosebit, făcând-o plăcută și celor mai pretențioși dintre noi!
M-am folosit de un amestec format din sare, boia afumată, piper, untdelemn si un pahar de vin aprig.
Rața am așezat-o apoi pe un pat format din gutui și mere roșii de toamnă, tăiate cuburi mai mari.
Toată această minunăție s-a potrivit de minune așezată într-un vas roman de lut.
O introducem la cuptor, la foc molcom, ca aromele să își facă minunata lor treabă!
Lăsăm vasul la cuptor pentru două ore și jumătate.
Încercați această retetă delicioasa și o să fiți surprinși de gustul minunat.
Lasați-vă purtați de aromele unei zile de sărbătoare!
Cu respect,