Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Administrație

Piața de vechituri din Lugoj scapă de demolare, cel puţin anul acesta.

Târgul de haine second-hand, scule, articole de bricolaj, de uz casnic și alte obiecte vechi din Piața “Obor”, de pe strada Oloșagului, nu se va desființa. Cel puțin în acest an, proiectul de modernizare a liniei CFR, se pare că nu are finanțare.

La începutul lui 2023, Primăria Lugoj a fost anunțată să pregătească relocarea târgului de vechituri, pentru că locația actuală va fi inclusă în organizarea de șantier pentru construirea unui pasaj rutier peste linia ferată, pe drumul spre Oloșag și Știuca.

Pentru acest obiectiv există un proiect tehnic, care este inclus într-un plan anunțat de către guvern de modernizare a căii ferate în vestul țării, în care este cuprins și Lugojul.

În urmă cu patru ani “Oborul” a fost modernizat prin asfaltarea suprafeței destinate comercian­ților și s-au amenajat parcări asfaltate și grupuri sanitare.

Târgul funcționează în fiecare zi de marți și este atractiv pentru un număr mare de persoane, fiind una dintre activitățile comerciale publice cele mai frecventate de lugojeni.

În cazul în care proiectul va fi demarat în anii următori, piața de vechituri se va muta pe Câmpia Libertății, în apropiere de fostul hipodrom.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

AUDIO & VIDEO

Anul 2023 aducea voleiului feminin lugojean cele mai mari performanțe din istoria clubului CSM: câștigarea Supercupei și a Cupei României, clasarea pe locul 3...

Știri

După-amiază cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o vacă a rămas blocată în nămol. Pompierii de la subunitatea din...

Advertorial

Un om dedicat tuturor celor care au nevoie de sprijin, un om care cunoaşte nevoile cetăţenilor şi care are experiență în administraţie, gestionează corect...

Transmisie Live

Simfonia Florilor ediția a II-a 17 MAI 2027. Transmisie LIVE din Piața J. C. Drăgan din LugojWeekend-ul acesta, Lugojenii si nu numai sunt invitați...