Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

O clinică destinată pentru recuperarea bolnavilor de cancer se deschide în Banat

Clinica Nera, din Caraş-Severin, este prima unitate medicală dedicată exclusiv pentru recuperarea oncologică a bolnavilor din România, care va încorpora şi un centru de cercetări.

Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce. Proiectul a fost demarat la începutul anilor 2000, de către Fundaţia Sfânta Irina, fondată în anul 1998, de către un grup de medici (cadre universitare, cercetători, rezidenţi şi specialişti), cu scopul principal îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care sunt bolnavi de cancer. Printre aceşti specialist se află şi celebrul medic oncolog Pavel Chirilă.

Proiectul Clinicii Nera a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de peste 2,2 milioane de euro, adică 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu condiţia ca restul de 30% să fie acoperit de Fundaţia „Sfânta Irina” adică 1.000.000 de euro. Banii necesari au fost adunaţi din donaţii.

Doctorul Pavel Chirilă, cel care a iniţiat acest proiect, ne-a spus cum stau lucrurile în momentul de faţă la Clinica Nera.

„Acuma noi suntem cu investiţia la sfârşitul ei. Am construit ce era de construit. Mai sunt doar mici nevoi, care le organizăm în momentul de faţă şi sperăm să fie bine. Noi nu putem să-i dăm drumu, să recepţionăm pacienţi, pentru că aşa e legea, legea ne dă voie să recepţionăm pacienţi doar în momentul în care din toate punctele de vedere e gata investiţia. Nevoile financiare vor fi acoperite abia la anul”, a spus cunoscutul medic Pavel Chirilă. Acesta a declarat că cel mai probabil clinica îşi va începe funcţionare la începutul anului viitor.

Clinica Nera se află în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montană. Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur pat, şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Sport

Transmisie LIVE! CSM Lugoj vs. CSM Bucureşti, volei feminin, Divizia A1. Transmisie în direct din Sala Sporturilor I.K. Ghermănescu din Lugoj. Transmisie video LIVE...

Administrație

Administrația lugojeană a fructificat șansa obținerii unor fonduri consistente, care erau imposibil de procurat de la bugetul local, în condițiile în care expertizele privind...

Știri

Sezonul plantărilor de primăvară la pomi fructiferi a debutat de puțin timp pe o vreme favorabilă pentru astfel de activități. Lugojul, prin ferma pomicolă...

Știri

Zeci de angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii  Rutiere sunt cercetați pentru infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Marți dimineață...