Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Membrii CCR stau pe maldăre de bani proveniţi din pensii speciale

Membrii CCR, cu venituri de peste 35.000 de lei lunar, beneficiază de pensii speciale majorate cu 50%

 

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) continuă să beneficieze de venituri impresionante, grație pensiilor speciale și salariilor crescute, conform:https://debanat.ro/ . Șapte din nouă magistrați încasează lunar peste 35.000 de lei, fiecare, din două surse de venit.

 

Marian Enache, șeful CCR și fost protagonist al Proclamației de la Podul Înalt, a înregistrat o creștere de peste 50% la pensiile speciale, ajungând la sume astronomice în 2023. Încasările sale din salariu au fost de 473.298 de lei anual (aproximativ 39.400 de lei pe lună), în timp ce pensiile i-au adus 679.800 de lei (circa 56.650 de lei lunar). În total, Enache a încasat peste 1,2 milioane de lei, echivalentul a peste 200.000 de euro.

 

Livia Stanciu, fostă șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a raportat în 2023 venituri de peste 2,2 milioane de lei, inclusiv 1.813.837 de lei din pensii și diferențe restante.

Varga Attila, un alt membru al CCR, a încasat anul trecut 420.417 lei din salariu și 443.600 de lei din pensie specială. Cristian Deliorga, numit în 2019, a avut în 2023 venituri de peste 1,3 milioane de lei.

 

Încercările de a abroga sau diminua pensiile speciale au fost respinse în repetate rânduri de CCR. Fiecare judecător CCR poate beneficia de pensie specială, consolidându-și astfel veniturile considerabile.

În 2009, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a menționat că Marian Enache a avut un dosar de rețea, însă dosarul nu mai există în arhivele CNSAS. Enache, fost consilier al lui Ion Iliescu, este cunoscut pentru citirea Proclamației de la Podul Înalt, un moment controversat din istoria post-revoluționară a României.

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...