Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Politică

Mai conștiincioase ca bărbații! La Lugoj, majoritatea alegătorilor din 9 iunie au fost femei

Odată emoțiile trecute, datele statistice ne oferă o viziune mai exactă asupra alegerilor din data de 9 iunie de la Lugoj.

De această dată, cel puțin două dintre regulile cu care ne obișnuisem la alegerile trecute nu s-au mai confirmat.

Astfel, marea majoritate a votanților a fost cuprinsă în intervalul de vârstă 40-44 de ani, iar numărul de femei care au votat a fost superior bărbaților.

Doar în intervalul 18-34 ani, numărul votanților de sex masculin a fost mai mare. În rest, femeile au condus la toate categoriile de vârstă.

Astfel, în intervalul 18-24 de ani, au votat 547 bărbați și 505 femei. Între 25-34 de ani, au fost prezenți la urne 882 bărbați și 866 femei.

De aici, situația se schimbă. În intervalul 35–44 de ani, au votat 1384 femei și 1300 bărbați. Între 45-64 de ani, au fost prezente la urne 3230 femei și 3032 bărbați. Acesta este și cel mai consistent ”contingent” de vârstă, reprezentând alegătorii maturi.

Reamintim că, din cei 11 candidați la fotoliul de primar, au fost doar două femei.

Votanții de vârsta a treia (65+ ani) s-au împărțit astfel: 2135 femei și 1801 bărbați. Cel mai în vârstă alegător a fost profesorul Nicolae Streian, veteran de război, care, la 100 de ani împliniți, a decis să nu solicite urna mobilă și să voteze la secția 208 de la Liceul ”Iulia Hasdeu”. O adevărată lecție de sprit civic!

Statistici interesante oferă și orele la care lugojenii s-au prezentat la secțiile de votare. Deși a plouat în cursul dimineții, cei mai hotărâți alegători au fost în număr de 100, care votat în jurul orei 7.30.

”Ora de vârf” a alegerilor de duminca trecută a fost 13.30, când și-au exprimat opțiunile de vot 275 de lugojeni, urmată îndeaproape de ora 19, cu 250 de votanți.

 

 

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...