Connect with us

Hi, what are you looking for?

Știri

La Lugoj, Ziua Eroilor a fost marcată prin ceremonii militare și religioase

De marea sărbătoare creștină a Înălțării Domnului, conform tradiției Bisericii Ortodoxe Române, în toată țara este marcată și Ziua Eroilor, în care cei ce și-au dat viața pentru patrie sunt omagiați prin slujbe de pomenire, parastase, ceremonii militare și depuneri de coroane de flori, la monumentele dedicate lor.

parfumuri de firma damaLa Lugoj comemorările de Ziua Eroilor au început joi, 25 mai, de la ora 12, în centrul orașului, la Monumentul ”Alfa și Omega”, al eroilor lugojeni căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, unde un detașament militar a prezentat onorul primarului interimar Bogdan Blidariu și comandantului unității militare lugojene, lt. col. Romeo Dacian Buhai.

După intonarea imnului național al României, serviciul religios de pomenire a eroilor neamului a fost oficiat de P. On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox român al Lugojului, împreună cu preotul militar Emanuel Gafița, după care a rostit o alocuțiune general de brigadă (r) Mircea Mândru, președintele Filialei Lugoj ”General Dimitrie Petrescu Tocineanu” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”.

Apoi, au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Lugoj, Batalionului 183 Artilerie Mixtă ”General Ioan Dragalina”, Detașamentului de Pompieri Lugoj, Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Lugoj ”General D.P. Tocineanu”, Asociației Veteranilor de Război din Garnizoana Lugoj, filialei locale a USR și Asociației Culturale ”Caius Brediceanu”.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului militar, care a prezentat onorul la monument și oficialităților locale.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

O manifestare similară a avut loc, de la ora 13, la monumentul din Cimitirul Eroilor, din Primul Război Mondial, de pe strada Făgetului, unde au fost prezente și două grupe de copii de la Grădinița PP3 Lugoj, care au depus flori și o coroniță la monument.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Publicitate

Ești în căutarea unei agenții imobiliare profesioniste și de încredere în Lugoj și zona de vest a României? BFG Imobiliare este partenerul perfect pentru...

Diverse

Peste 400 de voluntari s-au înscris deja la evenimentul Color the Village, în care 30 de case din satul cărășan Valeapai vor fi zugrăvite,...

Diverse

Legendara cântăreață Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, au anunțat reprezentații artistei, potrivit Reuters. Supranumită adesea regina rock’n roll, Tina...

Direct la Subiect

Entuziasm maxim în studioul Direct la Subiect. Avem reporteri, cameramani, ingineri de sunet și lumini, prezentatori și dj de la clasa pregătitoare B, Școala...