Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

La Lugoj, Ziua Eroilor a fost marcată prin ceremonii militare și religioase

De marea sărbătoare creștină a Înălțării Domnului, conform tradiției Bisericii Ortodoxe Române, în toată țara este marcată și Ziua Eroilor, în care cei ce și-au dat viața pentru patrie sunt omagiați prin slujbe de pomenire, parastase, ceremonii militare și depuneri de coroane de flori, la monumentele dedicate lor.

parfumuri de firma damaLa Lugoj comemorările de Ziua Eroilor au început joi, 25 mai, de la ora 12, în centrul orașului, la Monumentul ”Alfa și Omega”, al eroilor lugojeni căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, unde un detașament militar a prezentat onorul primarului interimar Bogdan Blidariu și comandantului unității militare lugojene, lt. col. Romeo Dacian Buhai.

După intonarea imnului național al României, serviciul religios de pomenire a eroilor neamului a fost oficiat de P. On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox român al Lugojului, împreună cu preotul militar Emanuel Gafița, după care a rostit o alocuțiune general de brigadă (r) Mircea Mândru, președintele Filialei Lugoj ”General Dimitrie Petrescu Tocineanu” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”.

Apoi, au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei Lugoj, Batalionului 183 Artilerie Mixtă ”General Ioan Dragalina”, Detașamentului de Pompieri Lugoj, Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Lugoj ”General D.P. Tocineanu”, Asociației Veteranilor de Război din Garnizoana Lugoj, filialei locale a USR și Asociației Culturale ”Caius Brediceanu”.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului militar, care a prezentat onorul la monument și oficialităților locale.

O manifestare similară a avut loc, de la ora 13, la monumentul din Cimitirul Eroilor, din Primul Război Mondial, de pe strada Făgetului, unde au fost prezente și două grupe de copii de la Grădinița PP3 Lugoj, care au depus flori și o coroniță la monument.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Sport

Transmisie LIVE! CSM Lugoj vs. CSM Bucureşti, volei feminin, Divizia A1. Transmisie în direct din Sala Sporturilor I.K. Ghermănescu din Lugoj. Transmisie video LIVE...

Administrație

Administrația lugojeană a fructificat șansa obținerii unor fonduri consistente, care erau imposibil de procurat de la bugetul local, în condițiile în care expertizele privind...

Știri

Sezonul plantărilor de primăvară la pomi fructiferi a debutat de puțin timp pe o vreme favorabilă pentru astfel de activități. Lugojul, prin ferma pomicolă...

Știri

Zeci de angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii  Rutiere sunt cercetați pentru infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Marți dimineață...