Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

ALEGERI 2024

La cei 100 de ani, profesorul Nicolae Streian a ținut să vină personal la secție să voteze

Veteranul de război Nicolae Streian, care a ajuns la onorabila vârstă de 100 de ani, nu și-a uitat îndatoririle civice și încă de la primele ore a venit să își exprime votul pentru Consiliul Județean, președintele Consiliului Juedțean, europarlamentare, Consiliul Local Lugoj și pentru viitorul primar al municipiului de pe Timiș.
Cu toate că ar fi putut cere urna mobilă, acesta a decis să vină personal, îi ciuda problemelor de sănătate tot mai apăsătoare, dând un exemplu de îndatorire în rândul alegătorilor.

Profesorul Nicolae Streian a venit în jurul orei 9.30, la secția de votare 208, de la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”, unde a stat la rând alături de ceilalți lugojeni, nedorind să beneficieze de niciun favor pentru a intra înaintea celorlalți.

Printre cei aflați ”la coadă” au fost și câțiva elevi ai domnului profesor, acum ajunși și ei la vârsta a treia, care s-au bucurat la revederea cu distinsul domn profesor Nicolae Streian, fiind vădăți emoționați de revederea cu acesta.
Nicolae Streian s-a născut la 4 ianuarie 1924 pe plaiurile făgețene, la poalele Munților Poiana Ruscă, mai exact în Gladna Română într-o familie de țărani.

A luptat în marea bătălie de la Păuliș din anul 1944. Se numără printre puţinii veterani de război care mai sunt în viață la Lugoj.

Acesta s-a remarcat printr-o vastă activitate desfășurată în slujba comunității lugojene, activând timp de 35 de ani ca profesor de matematică la Liceul ”Coriolan Brediceanu”, Liceul ”Iulia Hasdeu”, Școala Generală Nr. 5 și Școala Generală Nr. 2.

În anul 1995, pentru serviciile militare aduse statului român în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Nicolae Streian a fost decorat și de către președintele României, Emil Constantinescu, cu medalia ”Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.

De asemenea, a fost distins cu titlurile de „Cetățean de Onoare al comunei Fârdea”, ”Cetățean de Onoare al satului natal Gladna Română” și ”Cetățean de Onoare al localității Păuliș”, fiind și primul cetățean care a primit ”Cheia Orașului Lugoj”.

La 21 octombrie 2021 i s-a înmânat titlul de Cetățean de Onoare al orașului Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Cel mai așteptat festival al verii este Festivalul… Berii! În perioada 19 – 21 iulie 2024, Lugojul se pregătește, cu plăcere, pentru parada halbelor...

Știri

Cadrul legal ce reglementează activitățile antidrog in România se adaptează și evoluează permanent. Conform legii intrate deja în vigoare, primarul sau administratorul public care...

ALEGERI 2024

Majoritatea voturilor pentru alegerile la Consiliul Local Lugoj au fost numărate, iar distribuția mandatelor poate fi deja configurată pentru fiecare formațiune politică. Conform rezultatelor,...

Concerte și Spectacole

Lugojenii vor putea să urmărească în aer liber timp de o lună de zile, meciurile ECHIPEI ROMÂNIEI de la Campionatul EURO 2024 din Germania,...