Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Educație

Jocuri, concursuri, pictură, desen sport şi dans! A început o nouă ediție a Şcolii de Vară pentru Copii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în perioada 2  – 30 iulie, în zilele de marţi şi joi, Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj aflată sub păstorirea preotului paroh Ioan Cerbu, desfășoară a treia ediţie a Şcolii de Vară pentru copii.

Această activitate este implementată la nivelul parohiei în colaborare cu Centrul Ortodox „Sf. Nicolae” coordonat de preotul Cristian Cerbu.

Tema principală a acestei ediții este intitulată „Hristos , prietenul copiilor”, iar pe tot parcursul programului vor fi implementate, prin diferite metode, cunoștințe religioase legate de importanța unei relaţii de prietenie între om şi Dumnezeu. Toate acestea vor culmina, spre finalul ediţiei, cu spovedania şi Sfânta Liturghie în cadrul căreia se vor împărtăși toţi copiii.

Mobilier casa si gradinaDeschiderea oficială a avut loc în ziua de marţi, 2 iulie, în biserica parohiei, prin oficierea un serviciu religios, unde copiii prezenți însoțiți de părinți şi voluntari, au primit binecuvântarea lui Dumnezeu prin rugăciunile rostite de către preoţi.  După încheierea slujbei, îndrumătorii şi profesorii implicaţi în proiect au organizat câteva activităţi, tot în biserică, deoarece timpul nefavorabil nu a permis desfășurarea acestora în aer liber.
În proiectul respectiv sunt înscriși un număr de 135 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, îndrumaţi fiind de cadre didactice, elevi de liceu, instructori de dans, în calitate de voluntari, iar ca parteneri de proiect sunt Unitatea Militară UM 01220 Lugoj reprezentată de către domnul com. locotenent-colonel Romeo-Dacian Buhai, Liceul Teoretic ”Iulia Haşdeu” reprezentat de către doamna prof. Lungu Ursulescu Anda,  Casa de Cultură a Municipiului Lugoj reprezentată de către domnul Petrovici Ilie, Restaurantul „Domacris” reprezentat de către domnii Radmila şi Călin Grecu şi Asociaţia Centrul Ortodox din parohia Lugoj I, reprezentată de către părintele Cristian Cerbu.

Activitățile desfăşurate în cadrul proiectului sunt legate mai mult de sfera practică a educaţiei: jocuri, concursuri, pictură, desen sport şi dans.

De asemenea, pe tot parcursul perioadei şcolii de vară, se oferă în mod gratuit două mese, respectiv micul dejun şi prânzul, pregătite cu multă dragoste şi trudă de către voluntari.

Susţinerea financiară a întregului proiect aparţine exclusiv sponsorilor şi donatorilor din parohie, iar la final, fiecare copil va fi răsplătit cu o diplomă de participare şi un mic cadou, din partea organizatorilor.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...