Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Social

În curând se va deschide clinica BaroHelp, prima clinică din Lugoj care oferă tratament oxigenoterapia hiperbară

În curând se va deschide clinica BaroHelp, prima clinică din Lugoj care oferă tratament oxigenoterapia hiperbară ( la presiune). Care sunt beneficiile? Multiple. În primul rând, cum Covidul este principala boală a momentului, terapia cu oxigen hiperbar oferă o excelentă recuperare după externare, reducând semnificativ zonele de fibroza pulmonara și crescand capacitatea de efort. De obicei, după un ciclu de 10 ședințe, covârșitoarea majoritate a pacienților care necesită oxigen la domiciliu, scapă de această povară.
Altă indicație importantă este în bolile neurologice, recuperări motorii importante post accidente vasculare cerebrale, oprește tremorul din boala Parkinson, ameliorari importante in bolile autoimune ale sistemului nervos ( Guillaume Barre), degenerescențe ale nervilor periferici.
Tot ce înseamnă autovindecare rapidă se datoreaza oxigenoterapiei hiperbare: consolidarea de 4X mai rapidă a fracturilor, vindecare accelerata a plagilor, vindecare a ulcerelor varicoase sau ulcerelor gambiere de cauză diabetica ( poate necesita pana la 50 de ședințe), vindecarea piciorului diabetic, de foarte multe ori salvand pacientul de amputatie a degetelor sau a labei piciorului.
Tot ce înseamnă boală inflamatorie poate fi, cel puțin ameliorată, dacă nu chiar vindecată prin oxigenoterapia hiperbară. Indicațiile sunt multiple, începând cu boli inflamatorii ale pielii, inclusiv acnee, continuând cu boli inflamatorii musculare sau osoase ( reumatismale), boli de colagen ( lupus, poliartrita reumatoida), degenerescențe osoase ( foarte utilizată în coxartroze sau necroze aseptice de cap femural) și terminând cu bolile inflamatorii ale aparatului digestiv, de exemplu boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragica. Ameliorează semnificativ durerea, mai ales cea de cauză inflamatorie.
Bolile vasculare, în special cele periferice reprezinta alta indicație a HBOT ( hyperbaric oxigenotherapy), obținându-se astfel oxigenarea zonelor ischemice ( unde initial nu ajunge suficient sânge încărcat cu oxigen), iar in timp determină formarea vaselor de neoformație ce ameliorează irigarea zonelor ischemice.
Nu in ultimul rand, apar efecte benefice in autism (prin ameliorarea oxigenarii neuronilor hipoxici- substratul apariției autismului).
Indicațiile sunt mult mai vaste și cuprind inclusiv domenii ce nu țin de patologie. HBOT reprezinta abordarea ideala in cazul sportivilor, pentru recuperarea post efort, fitness, cosmetica, tulburări de somn sau oboseală cronică.
Care este substratul tuturor acestor efecte benefice? Există explicații clare științifice, pe care le voi expune pe scurt. La omul normal, fără probleme pulmonare, presiunea oxigenului in sângele arterial este in jurul valorii de 100 mmHg. După oxigenoterapia obișnuită, această presiune poate ajunge si la 200 mmHg. La aplicarea oxigenoterapiei hiperbare la 1,3 atmosfere ( uz cosmetic si sportiv), presiunea oxigenului in sângele arterial ajunge la 600 mmHg, la 1,5 atmosfere 900 mmHg si 1400 mmHg la presiune de 2 atmosfere. Sângele supraîncărcat cu oxigen va livra tesuturilor, atât celor sănătoase, cât și celor suferinde o cantitate mare de oxigen, iar acest oxigen va crește energia celulară, energie inmagazinata sub formă adenozintrifosfat ( ATP). Cu cât mai mult oxigen, cu atât mai multă energie, ducând practic la o autovindecare. Boala nu primește un tratament specific, ci crează premisele autovindecarii. HBOT poate fi folosită atât ca unică terapie, cât și adjuvant la tratamentul standard.
Informații despre beneficiile oxigenoterapiei hiperbare se gasesc din plin pe internet.
De luni se pot obține informații sau face programari la tel 0784208112- clinica Barohelp.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș. Cel mai vestic oraș...

Concerte și Spectacole

Sub motto-ul: „Uniți în diversitate”, Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează un concert, unde sunt așteptați soliștii români Nico, Cezar Ouatu și artista...

De Vizitat

O nouă taxă de cazare adoptată de guvernul elen a intrat în vigoare luna aceasta, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de...

Administrație

Lugojul a revenit în atenția Guvernului României pentru faptul că am tratat serios problemele pe care le avem. Am făcut zeci de drumuri la...