Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Fotbal

Hai România! Tricolorii înfruntă astăzi Slovacia. Veniți în număr cât mai mare în Piața J. C. Drăgan din Lugoj de la ora 19:00, să susținem naționala de Fotbal a României la EURO 2024!

O ţară întreagă aşteaptă, cu emoţii şi speranţe, ultimul meci al României în grupa E a Campionatului European de fotbal. Tricolorii înfruntă astăzi Slovacia, în duelul decisiv pentru calificarea în optimile competiţiei continentale.

Meciul poate fi vizionat pe un ecran mare în Piața J. C. Drăgan din Lugoj de la ora 19:00. Lugojenii pot să urmărească în aer liber timp de o lună de zile, în perioada 14 iunie- 14 iulie toate meciurile de la Campionatul European de Fotbal din Germania, pe un ecran de mari dimensiuni, care este amplasat în Piața J.C. Drăgan. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură ”Traian Grozăvescu” a Municipiului Lugoj, Marea Muzică, Scena Muzicală și Primăria Municipiului Lugoj, în colaborare cu Radio Reșița.

Înaintea rundei finale, toate echipele din grupă au câte trei puncte – dar Naţionala noastră e lider, graţie celui mai bun golaveraj. Tricolorii au nevoie de cel puţin un egal pentru a avansa în optimi, însă nimeni nu se gândeşte la o remiză. România poate învinge Slovacia, cu sprijinul generos al suporterilor. Peste 30.000 de fani sunt aşteptaţi în tribunele arenei din Frankfurt, care are o capacitate de 57.000 de locuri. La conferinţa de presă dinaintea meciului, selecţionerul Edward Iordănescu a lăudat echipa Slovaciei, dar a adăugat că nu se gândeşte decât la calificare.

“Pentru mine, Slovacia reprezinta una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest Campionat European si eu îmi asum ce spun. I-am studiat foarte bine si în campania de calificari, cât si aici la EURO. Au un antrenor cu o scoala solida în spate, au o identitate clara, o echipa foarte echilibrata, matura, stiu ce înseamna un turneu final. Au si o zi în fata comparativ cu noi, însa acum nu mai e vorba despre oboseala, despre presiune, ci numai despre inima mare a echipei nationale.”

Suntem în fata unui moment istoric pentru echipa nationala, un moment special, în fata celui mai frumos moment al carierelor noastre de pâna acum. Noi suntem pregatiti sa primim acest moment cu bucurie, cu entuziasm, dar si cu o mare responsabilitate. Aceasta echipa are o identitate deja. Unul dintre cele mai mari câstiguri este reprezentat de faptul ca ne-am recâstigat spiritul si identitatea. Sunt lucruri pe care le-am câstigat, şi care trebuie sa persiste în timp. Indiferent ce se va întâmpla, nu trebuie sa le pierdem.

Duelul Slovacia-România se dispută astăzi, de la ora 19.00, pe stadionul Deutsche Bank Park din Frankfurt. Statisticienii de la Opta au stabilit, cu ajutorul inteligenţei artificiale, şansele de victorie ale celor două echipe. Astfel, România este cotată cu 42,2% şanse, Slovacia ar avea 31,9% şanse la câştig, în timp ce o remiza are 25,9%.

Algoritmul care ia în calcul factori precum forma echipelor, valoarea jucatorilor şi istoricul confruntarilor directe, dar nu numai, consideră aşadar  România favorita în duelul decisiv pentru calificarea în optimi.

FOTO: Florin Blaga

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...