Connect with us

Hi, what are you looking for?

Știri

Greva din Educaţie continuă şi ar putea dura săptămâni, după cum avertizează liderii sindicali.

Greva din Educaţie continuă şi ar putea dura săptămâni, după cum avertizează liderii sindicali după o nouă rundă de negocieri eşuate la Guvern. Aceasta dacă autorităţile nu găsesc soluţii rapide pentru majorarea salariilor tuturor cadrelor didactice. Lucru dificil de realizat, pentru că executivul este şi aşa ameninţat de riscul depăşirii deficitului bugetar. În discuţii au intervenit ieri şi reprezentanţii elevilor şi părinţilor, chemaţi la o întîlnire de actualul şi viitorul premier. Susţin revendicările profesorilor, dar, pe măsură ce protestul se prelungeşte, sunt tot mai îngrijoraţi de apropierea examenelor de sfârşit de an şcolar. Sunt nemulţumiţi şi de organizarea programului din şcoli, pentru că greva este amestecată şi o parte dintre profesori fac ore şi alta nu.

Andrei Şerban a urmărit discuţiile şi negocierile de la Palatul Victoria şi are detalii în „Radiojurnal”: ”Sindicatele doresc adoptarea unui act normativ care să mărească toate salariile din Educație până la elaborarea de către Parlament a noii legi a salarizării bugetare. Sindicatele spun că nu doar veniturile profesorilor debutanți trebuie să se mărească, ci ale tuturor cadrelor didactice. Și aici vorbim de aproximativ 260.000 de persoane, așa cum a declarat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”.

Anton Hadăr: ”Nu am primit o propunere în așa fel încât să fim mulțumiți. Soluțiile pe termen mai îndepărtat, adică, viitoarea lege a salarizării, și ele trenează. În acest ritm, vă garantez că săptămâna aceasta va fi grevă și cred că va fi o grevă de durată, nu doar de o săptămână.”

Și tot la Palatul Victoria, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au discutat cu reprezentanții asociațiilor de părinți și cu cei ai elevilor despre greva din educație. Elevii doresc ca greva profesorilor să se încheie cât mai repede, dacă se poate, chiar la finalul acestei săptămâni, și au subliniat că au susținut tot timpul revendicările salariale ale profesorilor, pentru că astfel calitatea actului didactic va crește.

Miruna Croitoru, președinta Consiliului Național al Elevilor: ”Atunci când vorbim despre o salarizare corespunzătoare, vorbim și despre o creștere a calității actului didactic la modul general, pentru că vom vorbi despre niște profesori mult mai bine calificați și mult mai bine informați.”

Publicitate. Scroll pentru a continua.

La rândul său, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților, a atras atenția că o grevă prelungită a profesorilor poate afecta examene importante: Bacaleauratul și Evaluarea Națională.

Iulian Cristache: ”Dacă vom întârzia mai mult de o săptămână, este destul de periculos pentru viitorul acestor copii. Nu are voie nimeni să se joace cu un an din viața acestor elevi. Este dreptul lor să susțină aceste examene și de aceea am dori să ne întâlnim cu reprezentanții de la nivelul Guvernului.”

Astăzi ar putea să aibă loc o nouă rundă de negocieri, pentru că sindicatele se vor întâlni între ele de la ora 16:00 și de la 17:00 i-au invitat pe miniștrii Educației, Muncii și Finanțelor, dar și pe premierul Nicolae Ciucă și pe președintele Camerei Deputaților. Marcel Ciolacu, la această întâlnire.”

Parfumuri originale pentru femeisursa: radioromaniaactualitati.ro

Publicitate. Scroll pentru a continua.
Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Publicitate

Ești în căutarea unei agenții imobiliare profesioniste și de încredere în Lugoj și zona de vest a României? BFG Imobiliare este partenerul perfect pentru...

Diverse

Peste 400 de voluntari s-au înscris deja la evenimentul Color the Village, în care 30 de case din satul cărășan Valeapai vor fi zugrăvite,...

Diverse

Legendara cântăreață Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, au anunțat reprezentații artistei, potrivit Reuters. Supranumită adesea regina rock’n roll, Tina...

Direct la Subiect

Entuziasm maxim în studioul Direct la Subiect. Avem reporteri, cameramani, ingineri de sunet și lumini, prezentatori și dj de la clasa pregătitoare B, Școala...