Ciorba de ciuperci cu tarhon și pătrunjel este o rețetă sănătoasă, dar și ușor de gătit. Rețeta este una cât se poate de simplă și pentru ea aveți nevoie de 350 de grame de ciuperci, două cepe, un litru de supă de legume, doua linguri de unt, tarhon și pătrunjel, dar și de nucșoară.
Ingrediente:
500 g de ciuperci, champignon sau pleurotus (bureți de fag)
2 cepe mari tocate fin,
100g de unt,
tarhon, pe care bănățanul îl are la borcan în spaiț, peste iarna
smântână 200 g
1 galbenuș de ou,
3 l de supă de legume obținută din rădăcinoase fierte
Sare
Piper
Mod de preparare:
Punem untul la topit și călim ceapa cu ciupercile, apoi adăugăm supa și lăsam la fiert. Smântâna cu gălbenușul le amestecăm și dregem ciorbița. Adăugăm și praful de nucșoară, sare și piper. Tarhonul aromat îl tocăm fin și îl punem deasupra înainte de servire.
Chef Bogdan Corduneanu este un maestru în arta culinară. Câștigător al mai multor concursuri naționale și internaționale, concepe meniuri pentru restaurant sau catering, meniuri pentru diverse evenimente dar și meniuri personalizate pentru persoanele cu diverse afecțiuni. Bogdan Corduneanu, Executive Chef la Restaurantul Gloria din Timișoara a oferit publicației Lugojeanul.ro. mai multe rețete culinare delicioase, pe care vă sfătuim să le încercați în bucătăria dumneavoastră.