Hi, what are you looking for?

Sport

CSM Lugoj – singura echipă din România calificată în sferturile de finală ale CEV Challenge Cup

Câștigătoarea Supercupei României continuă să strălucească în Europa! CSM Lugoj este singura echipă din țara noastră calificată în sferturile de finală ale CEV Challenge Cup la volei feminin

O Sală a Sporturilor I.K. Ghermănescu arhiplină și o atmosferă de zile mari au întâmpinat competitoarele optimilor de finală – retur din CEV Challenge Cup: CSM Lugoj și Kairos Ponta Delgada.

”Facem spectacol aici la Lugoj! 3 – 0 pentru CSM în Portugalia, suntem favoriți la calificare, dar meciul nu este jucat”, a spus team managerul Ion Moldovan de la microfonul sălii, făcând apel, ca de obicei, la o prezență sonoră cât mai activă din partea publicului.

Haine Sport Trening FemeiAșa cum au recunoscut și oaspetele, CSM pornea ca favorită și a reușit din nou marea performanță de a se califica, neînvinsă, în sferturile de finală ale competiției.

Înainte de meci, majoritatea spectatorilor s-au arătat încrezători în victoria fetelor noastre cu 3-0. Și au avut dreptate! CSM Lugoj s-a impus în fața vicecampioanei Portugaliei cu scorul maxim, dar, dincolo de rezultat, partida a fost foarte echilibrată în ultimele două seturi, pe care Lugojul le-a câștigat cu greu, chiar și în… prelungiri.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

CSM a reușit un prim set adjudecat fără probleme cu 25-14, aceasta fiind cea mai mare diferență de puncte raportată la meciul tur. Seturile următoare însă, au avut accente dramatice, cu răsturnări neașteptate de situație, care au ținut admirabilul public lugojean cu inima la gură până la fluierul final.

”Actul” doi, decisiv pentru calificare, a fost unul fără istoric până la 12-6 pentru Lugoj. Însă Mariana Dantas Ferraz, jucătoarea cu nr. 1 de la oaspete, și-a dovedit clasa, alături de colegele ei care nu s-au dat bătute și au egalat la 18. Setul decisiv, setul victoriei, a fost adjudecat până la urmă de CSM, cu 25-22. Tot atunci a sosit vestea că cealaltă reprezentantă a României din Cupa CEV, Rapid București, a fost eliminată de AJM FC Porto din Portugalia!

Setul trei, început cu o (firească) relaxare din partea echipei lugojene, deja calificată în ”sferturi”, ne-a reamintit că Ponta Delgada este o echipă de cupe europene foarte competitivă, care eliminase în ”dubla” anterioară o reprezentantă a Norvegiei. Gazdele ne-au condus pentru prima dată cu 10-8, am egalat la 10, la 12, la 13, la 17, 18, 19 și 20! Am mers în continuare, ”cap la cap”, cu egal la 21, la 23, la 24 și la 25! Egalăm fenomenal la 26, toată lumea este în picioare și setul final se încheie cu un entuziasmant 28-26!

Top scorer-ul partidei a fost Ramona Adelina Rus (CSM) cu 19 puncte, urmată de jucătoarea din Argentina Irene Verasio de la oaspete, cu 10 puncte și Mariana Dantas Ferraz din Brazilia, tot de la oaspete, cu 9 puncte. Meciul a durat 79 de minute și a fost condus de Mikheil Guniava din Georgia, asistat de Eleni Daniilidou din Grecia.

Felicitări CSM pentru marea performanță! Felicitări echipei, conducătorilor acesteia, Dan Brudiu, Mihai Anghel, Marius Maier, Ion Moldovan, precum și antrenorilor care s-au dovedit adevărați strategi ai performanței: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea și Ioan Marius Roșu. Felicitări publicului și mai ales inimoasei galerii formată din 15 elevi ai claselor XI A și XII B de la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu, care au încurajat echipa Lugojului și în cele mai dificile momente.

În sferturi, vom întâlni puternica echipă belgiană Asterix AVO Beveren, care a eliminat pe grecoaicele de la Aris Salonic. În declarațiile de după meci, Dan Horea Brudiu și Ugljesa Segrt spun că putem obține victoria și calificarea în semifinale, mai ales că primul meci este programat în deplasare în Belgia.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Circulația camioanelor peste 7,5 tone va fi interzisă pe teritoriul Ungariei, de azi de la ora 23.00 până mâine la aceeași oră. Purtătorul de...

Știri

Creștinii sărbătoresc astăzi Buna Vestire, o zi închinată Maicii Domnului, în care este celebrat momentul conceperii în mod miraculos a lui Iisus Hristos. Conform...

Știri

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș trag un semnal de alarmă în privința arderilor necontrolate de miriște. Astfel de incendii pot afecta...

Știri

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile vor fi date cu o oră înainte, pentru a trece la ora de vară. Prin urmare, ora...