Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș în perioada 17.05.2021 – 21.05.2021

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș în perioada 17.05.2021 – 21.05.2021. Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori, pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș,

Reluarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se va realiza, în baza Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătații, după cum urmează:

– Scenariul 1 – Rata de infectare este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori presupune participarea zilnică a tuturor elevilor în unităţile de învăţământ..

– Scenariul 2 – Rata de infectare este mai mare de 1/1000, dar la nivelul localității nu este declarată starea de carantină: prezenţa zilnică la şcoală doar a elevilor din clasele terminale (a VIII-a şi a XII-a)

În județul Timiș, în urma hotărârii CJSU există 329 școli în scenariul 1 (în 71 de UAT-uri) și 262 de școli în scenariul 2 (în 28 de UAT-uri).

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cu scenariile pentru școli va fi publicată pe site-ul CJSU Timiș și pe site-ul Instituției Prefectului – județul Timiș.

 

Totodată, CJSU a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 531/2021.

Singura modificare a restricțiilor este cu privire la UAT Fârdea. Conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitatea administrativ teritorială Fârdea a trecut de pe anexa 3, pe anexa 2 urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 531/2021, pentru UAT-urile unde incidența este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului.

Măsura se va aplica începând cu data de 15.05.2021.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cu scenariile pentru școli va fi publicată pe site-ul CJSU Timiș și pe site-ul Instituției Prefectului – județul Timiș.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au blocat intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu peste 46 de tone de...

Advertorial

Dacă vrei să aduci evenimentele tale în centrul atenției, Transmisia Video în Direct sau Streamingul Video Live este cheia succesului. Suntem aici pentru a...

Știri

Aprinderea iluminatului festiv și a luminițelor din Târgul de Crăciun de la Timișoara a avut loc duminică seară, când a căzut și prima ninsoare...

Sport

După un meci viu disputat, cu multe momente dramatice, CSM Lugoj pierde duelul disputat acasă cu Rapid București. La final, scorul a fost 1-3...