Hi, what are you looking for?

Știri

Codul Rutier a fost modificat de Guvern, au apărut noi reguli

Codul Rutier a fost modificat de Guvern, iar printre noile modificări se numără noi reguli, dar şi o definiţie mai clară pentru intersecţia cu sens giratoriu, scrie antena3.ro.

Codul Rutier a fost modificat pe 17 februarie 2023, după ce Guvernul a adoptat hotărârea nr. 130/2023 prin care a fost modificat şi completat Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Noul regulament adoptat de Guvern a adus mai multe schimbări, printre altele și unele legate de regulile de circulație aplicabile în cazul intersecțiilor cu sens giratoriu.

Jachete si Geci Bratbati Toamana Iarna Magazin Big MAg

Schimbarea referitoare la intersecţia cu sens giratoriu a fost adusă în noul regulament „având în vedere dificultățile de ordin practic generate ca urmare a interpretării neunitare a dispozițiilor legale privind circulația în sensul giratoriu, dar și pentru o mai bună precizie legislativă, se impune definirea noțiunii de intersecție cu sens giratoriu, precum și stabilirea regulilor de circulație aplicabile”.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Drept urmare, Codul Rutier prevede acum faptul că intersecţia cu sens giratoriu reprezintă o intersecție dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale.

Mai mult, noul regulament prevede că, în cazul intersecţiilor cu sens giratoriu, şoferii români trebuie să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Alte reguli prevăzute în Codul Rutier actualizat se referă la posibilitatea ca poliţiştii rutieri să poată dispune retragerea permisului de conducere în cazul şoferilor care refuză să fie testaţi pentru alcool sau substanţe interzise.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au de acum posibilitatea să verifice baza de date cu permise de conducere a Ministerului de Interne, la fel ca poliţiştii rutieri.

sursa: renasterea.ro

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Circulația camioanelor peste 7,5 tone va fi interzisă pe teritoriul Ungariei, de azi de la ora 23.00 până mâine la aceeași oră. Purtătorul de...

Știri

Creștinii sărbătoresc astăzi Buna Vestire, o zi închinată Maicii Domnului, în care este celebrat momentul conceperii în mod miraculos a lui Iisus Hristos. Conform...

Știri

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș trag un semnal de alarmă în privința arderilor necontrolate de miriște. Astfel de incendii pot afecta...

Știri

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile vor fi date cu o oră înainte, pentru a trece la ora de vară. Prin urmare, ora...