Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Social

Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân, organizată de Free Amely

Luna februarie aduce în atenția lugojenilor prima campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din acest an, organizată de Asociația Free Amely 2007. Conform legii, în România este obligatorie castrarea câinilor, excepție făcând doar câinii cu valoare chinologică.
Campania, sponsorizată de Halona for Dogs e.V., Germania și desfășurată sub deviza ”Le iubim, nu le înmulțim”, are loc chiar de Dragobete, în zilele de 24 și 25 februarie, în intervalul orar 9-17, la cabinetul veterinar Farma Eco Vet, în localitatea Gavojdia, nr. 295. Programări se pot face la numerele de telefon 0731/973866 sau 0726/692964.

Echipa medicală este formată din: dr. Simon Cubin, coordonator campanie, dr. Daniel Cubin, dr. Alexandru Brăila și tehnicienii veterinari Laurențiu Avram și Ioan Pop.

Se pot steriliza, conform legislației din România, femelele, începând cu vârsta de 4 – 6 luni și masculii, începând cu vârsta de 6 – 8 luni. Organizatorii campaniei subliniază că nu este necesar ca femelele să fie lăsate să fete o dată, ci este obligatoriu ca acestea să fie sterilizate cât sunt pui. Femelele care au fătat deja pot fi sterilizate la cel puțin 2 luni după fătare, ca să li se refacă organismul.
Pentru că operația de sterilizare se face sub anestezie generală, în ziua în care animalul va fi operat nu trebuie ca acesta să mănânce, ci poate să bea doar apă.  Dacă, de obicei, animalul este liber, acesta trebuie închis, cu o seară înainte, într-un spațiu în care să nu prindă nici măcar păsări sau șoareci.

Persoanele care aduc animalele la sterilizat trebuie să aibă asupra lor actul de identitate (buletinul sau pașaportul), fiindcă vor completa, pentru fiecare animal ce urmează să fie sterilizat, Declarația de risc de anestezie și Fișa animalului. Dacă există, trebuie adus și carnetul de sănătate al animalului.

”Operațiile de sterilizare sunt absolut gratuite! Dacă animalul pe care îl aduceți la sterilizat nu are carnet de sănătate, contra cost, puteți opta pentru: carnet de sănătate, microcip, vaccin – pentru animalele din comunele Gavojdia și Știuca, vaccinul antirabic este gratuit, produse pentru deparazitare internă și externă. Cu drag, vă așteptăm, cu animăluțele la sterilizări gratuite”, transmit organizatorii campaniei.

Oamenii care vor să sprijine Asociația Free Amely 2007 pot face oricând donații în euro, în contul IBAN: RO94 RZBR 0000 0600 1417 0401, BIC / SWIFT: RZBRROBU sau în lei, cont IBAN: RO24 RZBR 0000 0600 0972 6733, BIC / SWIFT: RZBRROBU, ambele deschise la Raiffeisen Bank, titular cont Asociația Free Amely 2007. Se poate dona și prin PayPal, la adresa free_amely_2007@yahoo.com.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș. Cel mai vestic oraș...

Concerte și Spectacole

Sub motto-ul: „Uniți în diversitate”, Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează un concert, unde sunt așteptați soliștii români Nico, Cezar Ouatu și artista...

De Vizitat

O nouă taxă de cazare adoptată de guvernul elen a intrat în vigoare luna aceasta, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de...

Știri

Un bărbat de 75 de ani, care a traversat strada prin loc marcat, dar pe culoarea roşie a semaforului, în Timişoara, a fost lovit...