În acest weekend în satul Duboz a avut loc un Brunch ca la „Buna în grădină,,. Buna Gegi și Bunul Ion sau cu alte cuvinte familia Drăgan, alături de familia Drăghici au creat acest eveniment în care au dorit să promoveze bucatele bănățene și produse tradiționale din zonă și nu în ultimul rând de a face o bucurie semenilor lor.
Oaspeții s-au înfruptat din bucate ca la bunica acasă. A fost ca o întoarcere în timp pentru cei care și-au petrecut copilăria la sat, în familia bunicilor. Asociația Mariam-Med a participat la acest eveniment și pe viitor își propune să promoveze astfel de inițiative. Bucatele din Banat sunt la mare preț, iar produsele tradiționale fac deliciul celor care le gustă. Iată cum arată un astfel de meniu:
Aperitive: Roșii; Ceapă; Usturoi; Castraveți; Ardei; Pită de la Gătaia; Salată de vinete cu ceapă, usturoi și maioneză; Zacuscă; Ouă fierte; Pită cu unt de casă; Brânză de oaie; Brânză de vacă; Brânză de vacă cu boia dulce și smântână; Brânză dulce; Salam de casa crud uscat; Salam de casa cu chimion; Clisă afumată; Șonc; Untură albă cu boia dulce; Untură din călaiul cu cârnați; Cârnați din călai.
Fel principal: Zupă de găină cu tăiței de casă; Carne de găină friptă în ou; Friptură de porc la cuptor; Crumpi bătuți; Salată de sezon
Desert: Trandafiri copți cu nucă și scorțișoară; Foi cu miere, Chec cu fructe de sezon; gemuri de casă, miere
Iar ca băuturi: Apă de izvor, Lapte rece, Ceai de mentă, tei, soc, Limonadă de căpșuni și mentă, Sirop de soc, căpșuni, mentă, cafea.
În afară de această masă copioasă cei prezenți au participat la diferite activități, cum ar fi: Pictură pe lemn pentru copii, Inițiere în confecționarea cotărițelor, vizionarea unei Expoziții de artă populară locală și vizitarea standurilor producători locali, Plimbare la biserica din Duboz și la baraj .
Sincere felicitări celor care au realizat evenimentul, precum și participanților la Brunchul ca la „Buna în grădină,,!