Înainte de 1989, lista „specialitatilor” de carne includea gheare si gaturi de pasare – „tacamuri de pui”, picioare de porc – „adidasi”, capatani de porc- „calculatoare”, coaste de porc – „acordeoane”, peste congelat, conserve rusesti de peste, pui de Gostat, „fratii petreus”. Chiar si acestea erau greu de gasit in magazinele comuniste, conform, ziare.com.
Batea vantul in galantarele magazinelor. Procurarea de carne presupunea statul la cozi, ore intregi, cu noaptea in cap. Anii ’80 au insemnat pentru populatia Republicii Socialiste Romania foame, frig si intuneric in case. Cum Nicolae Ceausescu era obsedat de investitiile industriale megalomanice, dar si de plata datoriei externe, bunurile de larg consum, in special carnea, erau insuficiente.
Decretele lui Ceausescu pentru rationalizarea consumului de alimente
In 19 decembrie 1980, Nicolae Ceausescu promulga decretul care stabilea rationalizarea consumului de de alimente in functie de judet, diferentiate pe categorii de populatie. Vorbim despre „Legea pentru constituirea, repartizarea si folosirea pe judete a resurselor pentru aprovizionarea populatiei”. In 1984, se stabileste si ratia de carne anuala, si anume 39 de kilograme…….
Amănunte pe: ziare.com