Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

ALEGERI 2024

Alin Nica este candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Judeţean Timiș

După două zile de negocieri între USR, PMP și Forța Dreptei, la nivelul județului Timiș s-a decis ca Alin Nica să fie candidatul coaliției Alianța Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Nominalizarea lui Nica a fost oficializată vineri, 5 aprilie 2024, în detrimentul candidatului anunțat inițial de useriști, în persoana deputatului Nicu Fălcoi.

Nica a recunoscut că, în ultimii patru ani, au existat și divergențe între foștii liberali și cei din USR.

„Au fost patru ani în care am avut și contre, am avut și disensiuni, dar mă bucur că am găsit cu toții maturitatea de a trece peste aceste chestiuni care pălesc în fața pericolului major pe care îl avem înainte. Și știu, și ați văzut, e reală dorința celor care ne vor separați, sparți, divizați, de a înfiripa între noi îndoiala, de a readuce pe tapet lucrurile pe care le-am spus unii despre alții în trecut.

Știu că am făcut și greșeli, fiecare dintre noi suntem supuși erorii, dar ceea ce pot să vă spun foarte clar este că proiectul pe care îl gândim pentru Timiș și pentru Timișoara transcende orice astfel de disensiune pe care noi am fi putut-o avea în trecut. Eram, în primul rând, din partide care s-au luptat în timpul campaniei 2020 cu toate armele. Era, evident, o chestiune de necunoaștere reciprocă, pentru că nu ne-am cunoscut înainte, nu știam ce fel de oameni suntem, nu știam, nu cunoșteam ideile și viziunile celorlalți”, a declarat Alin Nica.

Trebuie menționat că USR și PMP au în acest moment, doar câte 4 primari în județul Timiș,în timp ce 25 de primari și viceprimari aleși pe listele PNL, în 2020, au migrat la PSD, în februarie anul acesta. Aceștia din urmă vor candida la alegerile locale din 9 iunie, pe listele PSD.

Alin Nica mizează pe sprijinul unor primari liberali, care l-ar putea susține fie prin trecerea la Forța Dreptei, fie din postura de primari care să rămână în PNL.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș. Cel mai vestic oraș...

Concerte și Spectacole

Sub motto-ul: „Uniți în diversitate”, Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează un concert, unde sunt așteptați soliștii români Nico, Cezar Ouatu și artista...

De Vizitat

O nouă taxă de cazare adoptată de guvernul elen a intrat în vigoare luna aceasta, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de...

Știri

Un bărbat de 75 de ani, care a traversat strada prin loc marcat, dar pe culoarea roşie a semaforului, în Timişoara, a fost lovit...