Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Administrație

ABA Banat continuă lucrărie de curățare și întreținere a malurilor din Lugoj

Încă din luna februarie, lucrătorii din cadrul Administrației Bazinale a Apelor (ABA) Banat, de la formația Lugojel și FIOM, au început lucrările de igienizare și întreținere a albiei râului Timiș la Lugoj.
Aceștia au început cu tăierea vegetației și toaletarea copacilor de pe malul stâng al Timișului, în intravilanul localității, iar de la mijlocul lunii martie s-au ocupat de copacii și vegetația crescută în exces de pe malul drept, în aceeași locație, pe o distanță de doi kilometri.

De asemenea, pe malul drept în zona cartierului Cotul Mic pe o lungime de 650 metri s-a efectuat și o lucrare de decolmatare.

”Scopul acestor lucrări este de a crește capacitatea de transport și reducerea rugozității albiei râului, în vederea reducerii pericolului inundațiilor, în principal la viituri. Pe tronsoanele menționate a fost îndepărtată vegetația ierboasă și arboricolă din albia majoră și de pe digurile de apărare”, a transmis ABA Banat.

Între timp, ABA Banat a primit aprobările de la Ocolul Silvic Lugoj și continuă lucrările de defrișare și curățare a malurilor râului Timiș în intravilanul municipiului Lugoj, pe o distanță de 1,5 kilometri, pe ambele părți. Totodată, se va curăța și vegetația de pe insula din zona Sălii de Sport Ioan Ghermănescu.

Deoarece utilajele nu pot pătrunde când terenul este impracticabil, terminarea acestor lucrări depinde foarte mult de nivelul apei.

Mijloacele auto, utilajele, sculele și uneltele folosite, cât și forța de muncă necesară sunt asigurate de formațiile de lucru ale Sistemelor Hidrotehnice care aparțin de SGA Timiș.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Cel mai așteptat festival al verii este Festivalul… Berii! În perioada 19 – 21 iulie 2024, Lugojul se pregătește, cu plăcere, pentru parada halbelor...

Știri

Cadrul legal ce reglementează activitățile antidrog in România se adaptează și evoluează permanent. Conform legii intrate deja în vigoare, primarul sau administratorul public care...

ALEGERI 2024

Majoritatea voturilor pentru alegerile la Consiliul Local Lugoj au fost numărate, iar distribuția mandatelor poate fi deja configurată pentru fiecare formațiune politică. Conform rezultatelor,...

Concerte și Spectacole

Lugojenii vor putea să urmărească în aer liber timp de o lună de zile, meciurile ECHIPEI ROMÂNIEI de la Campionatul EURO 2024 din Germania,...