Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Bar și Club

27 SEPTEMBRIE ZIUA MONDIALĂ A TURISMULUI „MINUNĂȚIILE DIN ROMÂNIA”

În fiecare an, pe data de 27 septembrie, 159 de state şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului – un adevărat un prilej de conștientizare a importanței turismului la nivel mondial, cât și a valorii sale sociale, culturale și economice.

 

▫️ În perspectiva acestei celebrări, reprezentanţii OMT stabilesc o temă anuală de dezbatere, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate. În contexul situației extraordinare provocate de pandemia SARS-CoV-2, pentru 2020, tema stabilită este „Turismul şi dezvoltarea rurală”, sprijinirea acestor comunități pentru care turismul înseamnă oportunitate fiind esențială.

 

▫️ Tema „Turismul şi dezvoltarea rurală” subliniază capacitatea unică a sectorului de a contribui la dezvoltarea economică și, în egală măsură, de a oferi oportunități, precum crearea unor noi locuri de muncă, inclusiv în acele comunități care altfel ar fi lăsate în urmă. Ziua Mondială a Turismului din acest an promovează, de asemenea, rolul important pe care îl joacă turismul în conservarea și promovarea culturii și a patrimoniului din întreaga lume.

 

▫️ Celebrarea unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a OMT din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), pentru data de 27 septembrie, când se aniversează şi adoptarea statutului OMT (1970). Aceasta a fost sărbătorită pentru prima oară în întreaga lume în anul 1980.

 

Marți ,27 septembrie ,cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului ,vă invităm la expoziția” Minunățiile din România” , să descoperiți  preț de câteva ore frumusețile acestei țări,răsfoind cărți, broșuri.,reviste turistice din diferite zone ale României.

  Evenimentul se va desfășura în cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă între orele 10: 00-17:00 .

                                                                                                                                                 IOANA MARIA SPOREA

 

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Internaționale

Principalele aeroporturi din Germania vor fi afectate, pe 20 februarie, de greva personalului de sol al operatorului Lufthansa. Este și cazul aeroportului din München,...

Administrație

Administrația lugojeană anunță că va acorda sprijin financiar de la bugetul local pentru unităţile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, situate pe...

Administrație

Administrația locală a anunțat că va începe campania ”Curățenia de primăvară”. Înainte de această acțiune, specialiștii de la Serviciul Public Sere și Zone Verze...

Social

Luna februarie aduce în atenția lugojenilor prima campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din acest an, organizată de...